E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Amandelsoufflés

Licht, luchtig en lekker zacht. Amandelsoufflés zijn het perfecte toetje voor de wintermaanden. Maak ze bijvoorbeeld als dessert voor het kerstdiner. Robèrt helpt je in de bakvideo op weg met dit recept.

Ingrediënten

Recept

  • 175 gram melk
  • 175 gram amandelsiroop
  • 115 gram fijne kristalsuiker
  • extra kristalsuiker
  • 160 gram bloem
  • 10 gram aardappelzetmeel
  • 150 gram kwark
  • 2 eiwitten
  • 15 gram suiker
  • roomboter om in te vetten
  • poedersuiker voor bestuiven

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • 2 soufflé bakjes
  • Pannetje
  • Spuitzak
  • Lepel
  • Kwastje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet de soufflébakjes klaar.

Recept

  • Zeef de bloem en het zetmeel.
  • Klop met een scheutje melk tot een papje.
  • Breng de amandelsiroop met de overige melk en 100 gram suiker aan de kook.
  • Giet de kokende melk bij het papje en roer goed door.
  • Giet het geheel terug in de pan en breng al roerend aan de kook tot het begint te binden.
  • Je hebt nu een custardpapje gemaakt.
  • Klop het custardpapje en de kwark goed door elkaar tot een glad geheel.
  • Je hebt nu je basisbeslag gemaakt. Zet opzij tot gebruik.
  • Smelt de boter en vet hiermee de soufflébakjes in.
  • Doe een beetje suiker in de bakjes en draai rond, zodat alle zijkanten bedekt zijn met een laagje suiker.
  • Schud de overige suiker eruit.
  • Klop de eiwitten los.
  • Voeg de overige 15 gram suiker beetje bij beetje toe en klop tot stijve pieken.
  • Schep 2 grote lepels van het basisbeslag in een kom.
  • Meng het eiwit er in delen door en meng tot een mooi geheel.
  • Schep het beslag in een spuitzak en vul 2 soufflé bakjes.
  • Strijk de massa glad en veeg met je duim de rand schoon.
  • Bak de soufflés in 6 minuten op 200 graden af.
  • Bestrooi met een beetje poedersuiker.
  • Zet nog heel even in de oven om de suiker een beetje te laten smelten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.