Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Suikerthermometer
- Kwast
- Springvorm van ø18 centimeter
- Theezeefje
- Zeef
- Taartzaag
- Chopper
- Spuitzakken
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet de springvorm van ø 18 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Cake
- Scheid de eieren.
- Mix de eigeel met 100 gram suiker totdat het romig en lichtgeel is.
- Mix langzaam de olie erbij en dan het bronwater.
- Voeg als laatste de oploskoffie toe.
- Mix in een andere kom de eiwitten met het zout en doe er de overige 100 gram suiker bij.
- Voeg daarna het vanille extract toe en klop tot stijve pieken.
- Meng voorzichtig het eiwit door het eidooier beslag.
- Zeef de bloem en bakpoeder bij het beslag en meng voorzichtig.
- Schenk het beslag in de vorm en bak de cake 40-50 minuten.
- Laat 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm en zet de cake op een afkoelrek.
Mascarpone custard
- Verwarm de eigeel, suiker en slagroom in een steelpan totdat het begint te koken en indikken.
- Laat afkoelen in de koelkast.
- Wanneer het koel is klop de mascarpone erdoor.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Italiaanse meringue botercrème
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
- Verhit de suiker en water in een steelpannetje tot 118 graden.
- Doe de eiwitten in de kom van de mixer.
- Klop de eiwitten op als de suikersiroop 115 graden is.
- Giet de siroop langzaam bij de eiwitten als hij 118 graden is en klop tot een meringue op kamertemperatuur.
- Voeg de boter en gesmolten chocolade toe en klop nog 5 minuten.
- Breng op smaak met vanille extract, Frangelico en de mascarponecustard.
Koffiesiroop
- Doe alle ingrediënten in een kleine steelpan en breng licht aan de kook.
- Laat het afkoelen.
Lange vingers
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Rooster de hazelnoten 8 minuten en hak ze fijn in de chopper.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
- Doe de eiwitten en het zout in een andere kom en klop deze op met een mixer.
- Voeg geleidelijk de andere helft van de suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
- Spatel de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
- Zeef de bloem en de maizena in gedeelten boven de luchtige massa.
- Voeg de gemalen hazelnoten toe en spatel het door elkaar.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit vingers van 8-10 centimeter lang op de bakplaat.
- Bestrooi de lange vingers met behulp van een theezeefje met fijne suiker.
- Bak 13 – 18 minuten.
Opbouw
- Snijd de cake horizontaal in 3 lagen.
- Bestrijk de cakes met de koffiesiroop.
- Spuit een ring van botercrème op de onderste cake en vul deze met de custard.
- Leg hierop de tweede laag cake, gevolgd door een ring van botercrème en custard.
- Eindig met een laag cake.
- Besmeer het geheel met de resterende botercrème.
- Spuit toeven meringue op de bovenkant en bestrooi deze met cacao.
- Plak de lange vingers aan de zijkant van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.