Met een prachtige appelbloem is deze vlaai niet alleen een lust voor het oog, het smaakt ook nog eens heel erg lekker!
Bakbenodigdheden 
- Staande mixer met toebehoren
 - Kommen
 - Vershoudfolie
 - Kwast
 - Rooster
 - Steelpan
 - Zeef
 - Bakplaat
 - Mes
 - Satéprikker
 
Voorbereiding van de vlaai
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Vet een vlaaivorm met een diameter van 28 centimeter en een hoogte van 3 centimeter in met boter.
 - Week het gelatineblaadje in een bakje met koud water.
 
Kaneel banketbakkersroom
- Meng 100 gram suiker, maïzena, kaneel en eidooiers in een kom goed door.
 - Breng de melk, met de overgebleven suiker, kaneelstokjes en het merg van een vanillestokje in een steelpan aan de kook.
 - Voeg de helft van het warme melkmengsel bij het eidooiermengsel en meng dit goed door.
 - Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
 - Zeef de banketbakkersroom.
 - Giet de banketbakkersroom op een bakplaat, bedek het met vershoudfolie en laat het afkoelen.
 
Vlaai bodem
- Kneed de bloem, gist, zout, boter, suiker, ei en melk in 10 minuten goed door.
 - Maak een bal van het deeg, doe het in een kom en dek het af met vershoudfolie.
 - Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
 - Kneed het deeg kort door en rol het uit.
 - Bekleed de vlaaivorm met het deeg en zorg ervoor dat de vorm volledig bedekt is.
 - Verwijder het overtollige deeg en prik met een vork gaatjes in de vlaaibodem.
 - Giet de banketbakkersroom in de vorm.
 - Snijd de appels in halve plakjes en verdeel deze in een bloemvorm over de bovenkant van de vlaai.
 - Bak de vlaai gaar in 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
 - Haal de vlaai uit de oven, laat het 30 minuten afkoelen in de vorm en schuif het vervolgens op een rooster.
 
Afdekgelei
- Verwarm het water, citroensap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
 - Haal de steelpan van het vuur en voeg het gelatineblaadje toe.
 - Laat de afdekgelei indikken en zet het in de koelkast.
 
Opbouw van de vlaai
- Bestrooi de rand van de vlaai met een laagje poedersuiker.
 - Smeer de bovenkant van de appel vlaai in met de afdekgelei.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.