E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gaan met die banaan!

Niet alleen een feestje voor het oog, deze bananen tulband met amandellikeur, karamel, pecannoten en witte chocolade is ook nog eens heel erg lekker!

Carla

Recept van
Carla

Cake
Goed te doen
(0) reviews

Ingrediënten

Tulband

  • 250 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram pecannoten
  • 150 gram kristalsuiker
  • Snuf zout
  • Amandellikeur

Karameltopping

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 0,5 vanillestokje
  • 3 eetlepels slagroom
  • 75 gram witte chocolade

Decoratie

  • 150 gram kristalsuiker
  • 100 gram pecannoten

Bereidingswijze

Gaan met die banaan - CarlaDeze goedgevulde tulband heeft voor ieder wat wils! Geef hem nog een extra tic met een scheut(je) amandellikeur.

Bakbenodigdheden

  • Bakpapier
  • 8 pipetjes 
  • Mixer 
  • Platte menghaak
  • Tulbandvorm 
  • Spuitzak 
  • Spatel
  • Satéprikker

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  • Vet de tulbandvorm in met een beetje boter.

Tulband

  • Doe de boter en een snufje zout in een kom en meng dit met de platte menghaak totdat de boter lichter wordt van kleur.
  • Voeg vervolgens de basterdsuiker en de kristalsuiker bij het botermengsel en klop dit luchtig.
  • Meng de bloem, amandelmeel en bakpoeder met elkaar en voeg dit bij het botermengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag. 
  • Voeg de bananen toe aan het beslag. 
  • Bestrooi de gehakte pecannoten met een klein beetje bloem en spatels deze door het beslag.
  • Bak de cake gaar in ongeveer 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Karameltopping

  • Doe de roomboter, donkerbruine basterdsuiker en het merg van het vanillestokje in een pan en laat dit smelten. 
  • Voeg de slagroom toe aan het karamelmengsel.
  • Laat het mengsel afkoelen en giet het vervolgens in een spuitzak. 
  • Doe de fijngemaakte witte chocolade in een spuitzak en laat het in warm water zacht worden.

Decoratie

  • Smelt de kristalsuiker tot een lichte karamel.
  • Hak de pecannoten fijn en meng deze door de karamel. Smeer dit uit op een bakpapiertje, leg er een satéstokje in en laat het vervolgens afkoelen.
  • Breek de karamel in stukken.

Opbouw van de tulband

  • Besprenkel de tulband het met de amandellikeur en laat de cake afkoelen.
  • Haal de cake uit de tulbandvorm en doe daar de karameltopping overheen. 
  • Knip een klein puntje van de spuitzak met witte chocolade en spuit hiermee sliertjes over de cake.
  • Decoreer de cake met hele pecannoten rondom de bovenkant van de cake. 
  • Vul de pipetjes met amandellikeur en prik deze in de cake. 
  • Verdeel de karamel en de pecannoten in het midden van de cake.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.