E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Basisrecept voor Polonaise

Het klinkt als de laatste ronde op de bruiloft van tante Toos, maar niks is minder waar! In dit geval is de polonaise een gebakje dat wordt gemaakt van meringue. Het eiwitschuim wordt opgespoten in de vorm van een bakje en vervolgens gedroogd in de oven. Daarna kun je het bakje vullen met vers fruit en room of een andere vulling naar keuze. Niet moeilijk, wel ontzettend leuk om te serveren als dessert.

Taart
HHB Nog Een Keer
Goed te doen
(81) reviews

Ingrediënten

Polonaise

  • 4 stuks eiwit
  • 125 gram suiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Garnering

  • 250 gram verse aardbeien
  • 125 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 takje munt

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer
  • Handmixer
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Rond spuitmondje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 80 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Eventueel kun je de vorm van je bakjes op de onderkant van het bakpapier tekenen als mal.

Polonaise

  • Klop de eiwitten luchtig en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe.
  • Klop door tot je stijve pieken hebt.
  • Spatel daarna de poedersuiker en maïzena luchtig door de eiwitten.
  • Schep het schuim in een spuitzak met rond spuitmondje.
  • Spuit eerst de bodem van je bakje in een cirkelbeweging op de bakplaat met bakpapier.
  • Maak daarna een opstaande buitenrand van ongeveer 3 lagen schuim hoog.
  • Herhaal tot je 4 mooie bakjes hebt gemaakt.
  • Droog de bakjes minstens 3 uur in de oven.

Garnering van de polonaise

  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
  • Vul de polonaises met de slagroom en de aardbeien.
  • Garneer met de munt en bestrooi met poedersuiker.

Meer polonaise variaties?

Die vind je hier!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.