E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Polonaise: dit is het en zo maak je dit lekkere gebak

Polonaise is een gebakje dat je maakt van meringue. Spuit eiwitschuim in de vorm van een bakje en droog het vervolgens in de oven. Daarna kun je het bakje vullen met vers fruit en slagroom, of een andere vulling naar keuze.

Carla - Caribisch Carnaval

In de kroeg achter elkaar aan hobbelen op een gezellig muziekje? Nee hoor, we slingeren de oven aan voor een gebakje van meringue. Want ook dat is een polonaise! Je vult dit meringuegebakje met vulling naar keuze, bijvoorbeeld met slagroom en fruit. Je kunt in dit gebak het beste kiezen voor een frisse tegenhanger van de zoete meringue.

basisrecept voor polonaise

Meringue maken

De basis van dit gebakje is een goede meringue. Bekijk voordat je aan de slag gaat tips om mooi schuim te maken. Want bij het maken van meringue gaat er nog wel eens iets mis. Robèrt geeft je zijn beste tips!

Meringue maken

Aruna - Braziliaanse PolonaisePolonaise recepten

Je kunt met het schuim en de vulling eindeloos variëren. Ga aan de bak met één van deze lekkere recepten. Wat dacht je van een bier polonaise of eentje met geitenkaas? Of kies voor de Braziliaanse variant met mango en passievrucht. Het pina colada recept is er één met een slimmigheidje volgens Robèrt: “De binnenkant van de polonaise is ingesmeerd met chocolade, waardoor de vulling er niet uitloopt. Super slim om dat zo te doen!”

Mango Passievrucht polonaise Pina Colada gebak Polonaise met cakepops Bier met brownies Fruitige polonaise Peren feestje Koffie en pecannoten Geitenkaas & aardbeien

Meer bakken met meringue?

Ben jij een schuimliefhebber, probeer dan ook eens swiss meringue botercrème te maken. Dit is een lekkere crème voor het afwerken van taarten en cakes. Met deze tips en een basisrecept maak je het zelf.

Swiss meringue botercrème

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.