Janny vindt deze bavaroistaart prachtig. Het geometrische patroon van de rabarber maakt indruk en dan de smaak, die is om je vingers bij af te likken.
Bakbenodigdheden
- Taartring met een diameter van 20 centimeter
- Acetaatfolie
- Spatels
- Mengkom
- Staande mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Steelpan
- Staafmixer
- Rasp
- Vershoudfolie
- Spuitzak
- Spuitmond
- Bakpapier
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gepocheerde rabarber
- Snijd de rabarber julienne.
- Breng het water met de suiker in een steelpan aan de kook.
- Voeg de rabarber toe en breng dit aan de kook.
- Laat de rabarber 1 minuut zachtjes doorkoken en zet vervolgens het vuur uit.
- Laat de rabarber afkoelen en laat het 1 nacht staan.
Bretons zanddeeg
- Meng de suiker, boter, limoenrasp, bloem, bakpoeder en zout in een kom goed door.
- Voeg de eidooiers toe en meng dit tot een samenhangend deeg.
- Druk het deeg in de vorm.
- Bak het deeg in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Laat de taartbodem kort afkoelen op een rooster en laat de bodem vervolgens verder koelen in de vriezer.
Rabarber-aardbeien bavarois
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met water.
- Was de rabarber en snijd het in stukken.
- Doe de rabarber, 50 gram suiker, citroensap en water in een steelpan en kook dit 10 minuten.
- Voeg de aardbeien toe en kook deze 5 minuten mee.
- Doe het mengsel in een hoge maatbeker en pureer het glad met een staafmixer.
- Verdeel 350 gram compote over een platte schaal en leg dit in de vriezer. Houd 4 eetlepels compote apart.
- Verwarm de 4 eetlepels compote opnieuw.
- Klop intussen de slagroom met de suiker lobbig.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de warme puree en meng dit tot alle gelatine volledig is opgelost.
- Haal de compote uit de vriezer en voeg hier de puree aan toe.
- Meng de vruchtenpuree door de slagroom en zet de bavarois opzij tot de opbouw van de bavaroistaart.
Gelei
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat dit 10 minuten weken.
- Verwarm 4 eetlepels water in een steelpan.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan het water en roer dit goed door.
- Meng de rest van het water met de vlierbloesemsiroop.
- Voeg het gelatinewater toe aan het vlierbloesem sap en roer dit goed door.
Opbouw van de bavaroistaart
- Bekleed een bakvorm met acetaatfolie en vershoudfolie.
- Leg de zanddeegbodem in de bakvorm.
- Giet de bavarois boven op het zanddeeg en laat de taart volledig opstijven in de vriezer.
- Haal de taart vervolgens uit de vriezer.
- Leg de gepocheerde rabarber in een mooi patroon bovenop de bavarois.
- Schenk de helft van de gelei voorzichtig op de taart en zet het 20 minuten in de vriezer.
- Verdeel een paar vlierbloesembloemen over de taart en schenk de overige gelei erover heen.
- Zet de bavaroistaart terug in de vriezer en laat de gelei volledig opstijven.
Decoratie
- Klop de slagroom stevig op en schep het in een spuitzak
- Haal de taart uit de vriezer en verwijder de acetaatfolie.
- Spuit met de slagroom bloemen op de bavaroistaart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.