Oliebollendeeg
- Doe de bloem met de suiker in een grote kom en roer door elkaar.
 - Maak een kuiltje in het midden.
 - Leg aan de ene kant de gist en aan de andere kant het zout. Zorg dat ze elkaar niet raken.
 - Klop het ei los en giet in het kuiltje.
 - Klop met een handmixer met gardes en voeg langzaam aan de karnemelk toe.
 - Klop tot een glad beslag.
 - Verdeel in twee gelijke delen.
 
Gedroogde vruchtenvulling
- Snijd de dadels in kleine stukjes.
 - Hak de nootjes en gekonfijte vruchten klein.
 - Doe alle ingrediënten in een kom en schep de bloem er door.
 - Schep het dadelmengsel luchtig door het beslag.
 - Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
 - Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.
 
Pittige ananasvulling
- Roer bloem en kruiden door elkaar.
 - Snijd de ananas in kleine partjes en dep droog.
 - Maak de rode peper schoon en snijd in kleine stukjes.
 - Meng ananas en rode peper door elkaar.
 - Schep het bloemkruidenmensgel door het ananasmengsel.
 - Schep het daarna luchtig door het tweede beslag.
 - Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
 - Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.
 
Bakken
- Verhit de olie tot 175˚C.
 - Schep een bolletje deeg en laat dit voorzichtig in de hete olie glijden. Pas op dat het niet spat. Afhankelijk van de grootte van de pan, bak maximaal 4 oliebollen tegelijkertijd.
 - Bak de oliebollen in 5 minuten goudbruin.
 - Laat ze uitlekken in een vergiet dat bekleed is met dubbel laag keukenpapier.
 - Bestrooi met poedersuiker waar wat kaneel door is geroerd.
 
                        
                                        
                                    
                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.