Terug

Beauberts bol

Corina

Recept van
Corina

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Oliebollendeeg

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 500 milliliter karnemelk

Gedroogde vruchtenvulling

  • 3 verse dadels (zonder pit)
  • 0.5 sinaasappel (rasp)
  • 2 drupjes oranjebloesemwater
  • 40 gram pistachenoten
  • 40 gram gekonfijt fruit
  • 0.5 theelepel kardemom (gemalen)
  • 1 eetlepel bloem

Pittige ananasvulling

  • 80 gram verse ananas
  • 1 rode peper
  • 0.5 citroen (rasp)
  • 0.5 theelepel koekkruiden
  • 1 eetlepel bloem

Bakken

  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Oliebollendeeg

  • Doe de bloem met de suiker in een grote kom en roer door elkaar.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Leg aan de ene kant de gist en aan de andere kant het zout. Zorg dat ze elkaar niet raken.
  • Klop het ei los en giet in het kuiltje.
  • Klop met een handmixer met gardes en voeg langzaam aan de karnemelk toe.
  • Klop tot een glad beslag.
  • Verdeel in twee gelijke delen.

Gedroogde vruchtenvulling

  • Snijd de dadels in kleine stukjes.
  • Hak de nootjes en gekonfijte vruchten klein.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en schep de bloem er door.
  • Schep het dadelmengsel luchtig door het beslag.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
  • Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.

Pittige ananasvulling

  • Roer bloem en kruiden door elkaar.
  • Snijd de ananas in kleine partjes en dep droog.
  • Maak de rode peper schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Meng ananas en rode peper door elkaar.
  • Schep het bloemkruidenmensgel door het ananasmengsel.
  • Schep het daarna luchtig door het tweede beslag.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
  • Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.

Bakken

  • Verhit de olie tot 175˚C.
  • Schep een bolletje deeg en laat dit voorzichtig in de hete olie glijden. Pas op dat het niet spat. Afhankelijk van de grootte van de pan, bak maximaal 4 oliebollen tegelijkertijd.
  • Bak de oliebollen in 5 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet dat bekleed is met dubbel laag keukenpapier.
  • Bestrooi met poedersuiker waar wat kaneel door is geroerd.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.