Terug

Bes en Boos

Als je zin hebt in een fris en fruitige tulband, dan is deze van Rianne precies wat je zoekt. Met citroen, frambozen en bessen is het een zomers exemplaar. De kleine kletskopjes als garnering maken het plaatje compleet.

Rianne

Recept van
Rianne

Makkelijk
(21) reviews

Ingrediënten

Tulband

  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 citroenen (rasp)
  • 5 eieren (M)
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram frambozen
  • 1 eetlepel custardpoeder

Kletskoppen

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 20 gram volle melk
  • 50 gram Zeeuwse bloem
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • 30 gram amandelen (zonder vlies)

Decoratie

  • 150 gram poedersuiker
  • 2 citroenen (sap)
  • 50 gram wit rolfondant
  • 15 parels
  • 10 frambozen
  • 20 blauwe bessen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Tulbandvorm
  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Rasp
  • Satéprikker
  • Rooster
  • Spuitzak
  • Ronde spuitmond ø 1 centimeter
  • Ronde uitsteker ø 3,5 centimeter
  • Bloem uitsteker
  • Fondantroller

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een spuitzak met rond spuitmondje klaar.

Tulband

  • Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Klop de boter, suiker, citroenrasp en vanillemerg op tot het lichtgekleurd en luchtig is.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel het rustig door het beslag.
  • Doe de bessen en frambozen in een schaaltje en schud dat rustig om met een eetlepel custardpoeder, tot alle vruchten bedekt zijn met een laagje poeder.
  • Vul de tulbandvorm met een derde deel van het beslag.
  • Leg de helft van de vruchten daarop.
  • Vervolg met weer een derde van het beslag en de overige vruchten.
  • Sluit af met beslag.
  • Plaats de tulband in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60 – 70 minuten gaar. Test met een sateprikker de gaarheid.
  • Laat de tulband ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, stort hem daarna voorzichtig op een rooster en laat afkoelen.

Kletskoppen

  • Verwarm de oven verder op 220 graden.
  • Hak de amandelen klein.
  • Mix met een handmixer de boter, suiker en melk kort door.
  • Voeg de kaneel en zout toe en mix kort.
  • Spatel de amandelen erdoor.
  • Zeef de bloem en voeg dat tot slot toe.
  • Doe het beslag in de spuitzak met ronde spuitmond en spuit kleine bolletjes op de bakplaat.
  • Bak de kletskoppen ongeveer 4 – 5 minuten, tot ze mooie bruine randjes hebben.
  • Schuif het bakpapier op het aanrecht, laat de kletskoppen 2 minuten afkoelen en steek er dan met de ronde uitsteker mooie ronde koekjes van.

Decoratie

  • Maak een dik glazuur van de poedersuiker en het citroensap.
  • Rol de fondant uit en steek kleine bloemetjes uit met de bloemetjes uitsteker.
  • Plak er een suikerpareltje in met wat water.
  • Laat het glazuur over de bovenkant van de tulband druipen.
  • Decoreer het geheel met de kletskoppen, bessen, frambozen en de kleine bloemetjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.