Terug

Bi-Ba-Banoffee

Banoffee pie is een Engelse dessert taart gemaakt van bananen, room en toffee op een koekjesbodem. Ellen gebruikt deze lekkere combinatie als basis voor haar pannenkoekentaart. De taart bestaat uit bananenpannenkoeken met krokante pecannootjes, bananenslagroom en natuurlijk karamel.

Ellen

Recept van
Ellen

Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Bananenpannenkoeken

  • 6 rijpe bananen
  • 375 gram tarwebloem
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 6 theelepels bakpoeder
  • 3 mespuntjes zout
  • 3 eieren
  • 750 milliliter volle melk
  • 6 eetlepels zonnebloemolie

Bananen-slagroom vulling

  • 3 bananen
  • sap van 1 citroen
  • 180 gram suiker
  • 6 gelatine blaadjes
  • 750 milliliter slagroom
  • 500 gram mascarpone

Karamelsaus

  • 60 milliliter water
  • 240 gram suiker
  • 210 milliliter slagroom
  • 24 gram boter
  • snuf zeezout

Garnering

  • 300 gram pecannoten
  • 2 bananen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Mixer
  • Staafmixer
  • Garde
  • Soeplepel
  • Pannenkoekenpan
  • Hoge taartring van 15 centimeter
  • Spuitzakken
  • Spuitmond ø 1 centimeter
  • Spuitmond kartel
  • Deegkrabber

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Week de gelatine in koud water.

Bananenpannenkoeken

  • Pureer de bananen met een staafmixer.
  • Meng in een kom de bloem, poedersuiker, bakpoeder en het zout.
  • Mix in een andere kom de gepureerde bananen, de eieren en de melk.
  • Roer met een garde het bloemmengsel door het bananen mengsel.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan.
  • Bak de bananenpannenkoeken in ongeveer 5 minuten per pannenkoek goudbruin en gaar.
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Laat afkoelen.

Bananen-slagroom vulling

  • Pureer de banaan met de suiker met een staafmixer glad.
  • Verwarm de citroensap in een pannetje.
  • Los de gelatine op in het warme citroensap.
  • Voeg dit bij de banaan en pureer nog even kort.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Voeg de mascarpone toe en mix tot een gladde massa.
  • Spatel voorzichtig de room door de banaanpuree.
  • Doe een klein beetje in een kleine spuitzak met kartelmond.
  • Doe de rest in spuitzakken met een ronde spuitmond.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Karamelsaus

  • Breng het water en de suiker in een hoge pan aan de kook.
  • Laat het koken tot een goudbruine karamel ontstaat.
  • Verwarm ondertussen de slagroom tot tegen het kookpunt.
  • Voeg als de karamel goudbruin is de room toe en roer goed door elkaar.
  • Blijf goed roeren tot het een gladde saus is.
  • Haal de saus van het vuur.
  • Voeg de boter en een snuf grof zout toe en roer nog even goed door.
  • Roer de karamelsaus tijdens het afkoelen nog een paar keer door.

Garnering

  • Rooster de pecannoten 10 – 12 minuten op 170 graden.
  • Houd 15 pecannoten apart voor bovenop de taart.
  • Hak de rest fijn.

Opbouw

  • Leg een pannenkoek in een hoge taartring.
  • Spuit een dunne, maar goede laag bananen-slagroom vulling op de pannenkoek en smeer uit.
  • Verdeel er 2 – 3 lepels karamelsaus en een handje gehakte pecannootjes over.
  • Leg hier weer een pannenkoek op.
  • Herhaal dit tot je tot 2 centimeter onder de rand van de bakring bent.
  • Laat de taart opstijven in de koeling.
  • Haal de ring voorzichtig van de taart.
  • Strijk de boven- en zijkanten af met bananen-slagroom vulling.
  • Spuit toeven slagroom bovenop.
  • Verdeel in het midden wat karamelsaus.
  • Garneer met een ring van plakjes banaan.
  • Druk een paar pecannoten op de toeven slagroom.
  • Verdeel wat gehakte pecannootjes langs de onderkant van de taart.
  • Laat de taart eventueel nog even opstijven in de koelkast.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.