Terug

Bijentuin

Een lekker kruidige focaccia met gorgonzola en walnoten. In dit tuintje vind je bloemetjes én bijtjes.

Yannis

Recept van
Yannis

Goed te doen
(0) reviews

Ingrediënten

Focacciadeeg

  • 750 gram patentbloem
  • 10,5 gram instant gist
  • 90 milliliter olijfolie (+ extra) 
  • 500 milliliter lauwwarm water
  • 20 gram zout
  • Snuf knoflookpoeder
  • 120 gram gorgonzola
  • 30 gram walnoten

Decoratie

  • 1¼  gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1½  oranje paprika
  • 1 kleine rode snackpaprika
  • ½ rode ui
  • 8 rode kerstomaatjes
  • 8 oranje kerstomaatjes
  • 5 gele kerstomaatjes
  • 15 zwarte olijven
  • 5 groene olijven
  • 20 takjes verse bieslook 
  • 10 takjes verse rozemarijn
  • 12 takjes verse tijm 
  • 1 theelepel zoutvlokken

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakvorm van 30 x 35 centimeter
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een grote kom in met olijfolie. 
  • Vet de bakplaat goed in met olijfolie. 

Focacciadeeg

  • Snijd een deel van de gele en rode paprika in stukjes. 
  • Meng de bloem, gist, zout, water, 45 milliliter olijfolie, een handvol gele en rode paprika en de walnoten.
  • Kneed de ingrediënten voor zo’n 10 minuten tot er een plakkerig deeg ontstaat.
  • Leg het deeg in de kom en laat afgedekt op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Snij de ui in hele ringen, de overige paprika’s in lange plakjes en de kerstomaatjes en de olijven doormidden. Leg de groente apart.
  • Stort het deeg in de bakvorm en maak het plat.
  • Verdeel de gorgonzola over het deeg en vouw het deeg een keer in de lengte en een keer in de breedte.
  • Leg het deeg terug in de afgedekte kom en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
  • Plaats het deeg in de bakvorm en druk met je vingers deukjes in het deeg. 
  • Decoreer de focaccia met de gesneden groente als bloemen, de tomaten en olijven als bijen en de takjes verse kruiden als bloemstengels.
  • Meng de overige 45 milliliter olie met een eetlepel water, knoflookpoeder en zout. 
  • Bestrijk het deeg met de olie en strooi en er nog enkele zoutvlokken over.
  • Bak de focaccia in ongeveer 20 min af in een voorverwarmde oven. Als hij nog niet goed gaar is: omdraaien en nog 7 – 10 minuten bakken. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.