Terug

Bling Bling

Deze diamant taart van Sabine is zeker ‘bling bling’. De vierkante taart is gemaakt van een amandelbiscuit met sinaasappel abrikoos room. De diamant is gemaakt van een marmercake die wordt gevuld met een botercrème waar cacao, Tia Maria én gekarameliseerde hazelnoten door gaan.

Sabine

Recept van
Sabine

Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Amandelcake

  • 12 eiwitten
  • 80 gram suiker
  • 400 gram poedersuiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 60 gram bloem
  • 60 gram maïzena
  • 2 theelepels amandelextract

Sinaasappel abrikoos room

  • 450 gram mascarpone
  • 450 milliliter slagroom
  • 2 sinaasappels (rasp)
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 80 gram suiker
  • 2 theelepels oranjebloesemextract

Diamant

  • 500 gram suiker
  • 500 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • rasp van 1 citroen
  • 0.5 theelepel zout
  • 10 eieren (op kamertemperatuur)
  • 500 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • cacaopoeder

Botercrème

  • 135 gram bloem
  • 720 milliliter melk
  • 600 gram roomboter
  • 600 gram poedersuiker
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 250 gram hazelnoten
  • 125 gram suiker
  • 1 eetlepel Tia Maria

Opbouw

  • 1 kilo wit fondant
  • goudspray

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • 3 springvormen van ø 15 centimeter
  • 2 vierkante bakvormen van 23 centimeter
  • Spuitzakken
  • Chopper
  • Deegschraper
  • Zeef
  • Suikerthermometer
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Deegroller
  • Dowels

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet de 3 bakvormen van ø 15 centimeter in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  • Vet de 2 vierkante bakvormen van 23 centimeter in.

Amandelcake

  • Klop de eiwitten met 40 gram suiker stijf.
  • Voeg tijdens het mixen de andere helft van de suiker toe.
  • Voeg de poedersuiker toe en klop tot een stevig schuim.
  • Zeef de bloem en maizena en voeg het amandelmeel toe.
  • Spatel door de eiwitten.
  • Voeg de amandel extract toe.
  • Stort het beslag in de vierkante bakvormen.
  • Bak de cakes 50 minuten op 180 graden.

Sinaasappel abrikoos room

  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Klop de mascarpone luchtig.
  • Spatel de slagroom en mascarpone door elkaar.
  • Hak de abrikozen in stukjes en voeg ze samen met de sinaasappelrasp toe.
  • Voeg ook het oranjebloesem extract toe.
  • Zet de room koud weg tot gebruik.

Diamant

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Mix de suiker, boter, vanille-extract, citroenrasp en zout in minimaal 5 minuten romig.
  • Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
  • Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het beslag luchtig is.
  • Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.
  • Schep een deel van het beslag apart en meng daar de cacaopoeder door.
  • Marmer dit door het beslag.
  • Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cakes in 60 tot 75 minuten gaar.
  • Laat de cakes goed afkoelen.

Botercrème

  • Rooster de hazelnoten 15 minuten op 170 graden.
  • Smelt de suiker tot karamel in de pan.
  • Voeg de hazelnoten toe en roer goed door.
  • Stort op een bakplaat en laat uitharden.
  • Maal grof in de chopper.
  • Zeef de bloem en doe dit met de melk in de pan.
  • Klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten.
  • Verwarm het mengsel terwijl je goed blijft roeren.
  • Na ongeveer 5 minuten begint het in te dikken.
  • Doe het mengsel in een kom en bedek met plasticfolie.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter en poedersuiker luchtig.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Klop ook het afgekoelde bloemmengsel toe.
  • Klop goed door tot een luchtige botercrème.
  • Verdeel de crème in 3 delen.
  • Voeg aan 1 deel de cacaopoeder, Tia Maria en gekarameliseerde hazelnoten toe.

Opbouw

  • Snijd de amandelcake doormidden.
  • Vul hem op met sinaasappel abrikoos room.
  • Smeer af met de neutrale botercrème.
  • Rol de fondant uit tot een grote dunne plak.
  • Bekleed de hele taart ermee.
  • Spuit de taart goud.
  • Snijd elke diamant-cake doormidden.
  • Smeer tussen alle lagen de botercrème waar je de chocolade, Tia Maria en hazelnoot aan toe hebt gevoegd.
  • Laat de taart opstijven in de vriezer.
  • Snijd de taart in een diamantvorm.
  • Smeer af met neutrale botercrème.
  • Spray de diamant blauw/groen met parelmoer spray.
  • Leg de diamant bovenop de vierkante taart, gebruik dowels ter ondersteuning.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.