Terug

Bloeiende perzikboom

Een traditioneel Uruguayaans recept voor de Chaja cake. Met een basis van perzik en dulce de leche.

Yannis

Recept van
Yannis

Goed te doen
(1) reviews

Ingrediënten

Perziken op siroop

  • 3 verse perziken
  • 1 liter water
  • 250 gram fijne suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 1-2 druppels citroensap

Génoise beslag

  • 16 eieren
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 500 gram tarwebloem
  • 120 gram roomboter
  • 4 eetlepels siroop van perziken

Dulce de leche

  • 50 gram fijne kristalsuiker 
  • 42 gram roomboter
  • 80 milliliter slagroom
  • 395 gram gecondenseerde melk 
  • 2 gram pectine

Slagroom

  • 750 milliliter verse slagroom
  • 120 gram mascarpone
  • 1,5 eetlepels meringuepoeder
  • 60 gram poedersuiker

Franse Meringue

  • 125 gram eiwit 
  • 250 gram poedersuiker
  • Gele kleurstof
  • Rode kleurstof
  • Roze kleurstof
  • Bruin kleurstof

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 2 springvormen van ø 20 centimeter
  • 2 bakplaten van 30 x 40 centimeter
  • Bakpapier
  • Spuitzakken
  • Ronde spuitmondjes
  • Handmixer
  • Bakkwast 
  • Taartkarton van ø 20 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht. 
  • Bekleed de springvormen met bakpapier en vet ze goed in. 
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier. 

Perziken op siroop

  • Leg de perziken 1 minuut in kokend water. 
  • Pel de perziken, halveer ze en verwijder de pitten.
  • Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit
  • Breng het water met de suiker, citroensap en vanillestokjes en -merg aan de kook. 
  • Voeg voorzichtig de halve perziken toe en laat ze ongeveer 10 minuten meekoken tot ze zacht zijn geworden.
  • Laat de perziken afkoelen in de siroop.  

Génoise beslag

Tip: Maak dit beslag in 2 delen in verband met de grote hoeveelheid. 

  • Smelt de roomboter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker licht en schuimig. 
  • Zeef de bloem en spatel in meerdere keren door het beslag. 
  • Voeg de gesmolten boter toe. 
  • Spatel ook de perziksiroop door het beslag.  
  • Verdeel het beslag over 2 springvormen. 
  • Bak de génoises in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. 
  • Laat de génoises vervolgens volledig afkoelen.
  • Herhaal zodat je in totaal 4 biscuits hebt. 

Dulce de leche

  • Verhit de suiker in een steelpan tot hij goudbruin kleurt. 
  • Voeg de boter in blokjes toe en meng goed.
  • Haal van het vuur en blus met de slagroom. 
  • Zet terug op laag vuur en roer tot een gladde karamel. 
  • Voeg de gecondenseerde melk toe.
  • Blijf 20 – 30 minuten roeren tot er een gladde en dikke crème ontstaat. 
  • Voeg eventueel pectine toe als je meer binding nodig hebt. 

Slagroom

  • Klop alle ingrediënten tot een stevige room. 
  • Bewaar de slagroom in de koelkast.

Franse meringue

  • Verwarm de oven op 90 graden. 
  • Klop de eiwit op tot witte stevige pieken. 
  • Voeg de poedersuiker toe en meng tot een geheel.  
  • Verdeel de meringue in 4 porties en kleur ze roze, bruin en geel. Laat een klein beetje meringue wit. 
  • Doe in spuitzakken. 
  • Spuit op de bakplaten met bakpapier roze bloemetjes, bruine boomtakken en gele meeldraden.
  • Bak de meringue in ongeveer 40 minuten droog.

Opbouw

  • Laat de perziken goed uitlekken en droog ze met keukenpapier. 
  • Snijd ze in kleine stukjes. 
  • Trempeer alle biscuits met de perziksiroop. 
  • Leg de eerste biscuit op een taartkarton. 
  • Verdeel daarop een dun laagje karamel.
  • Verdeel hierover een laagje slagroom en stukjes perzik. 
  • Dek af met een biscuit en herhaal met dezelfde vulling. 
  • Ga door tot alle biscuits op zijn. 
  • Strijk de taart strak af met de slagroom. 
  • Decoreer de taart boven en rondom met de meringue bloemen. 

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren