Terug

Breekbrood met Italiaanse kruiden

Heerlijk breekbrood met een dip van Italiaanse kruidenolie. Deel 'm met je vrienden tijdens de borrel!

Nicole

Recept van
Nicole

Makkelijk
(61) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 320 gram volle melk
  • 25 gram verse bakkersgist
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 110 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Springvorm
  • Kommen

Voorbereiding voor breekbrood

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk een beetje in een pannetje.
  • Los de gist met de suiker op in de melk.
  • Voeg de bloem en het zout toe.
  • Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
  • Kneed door en voeg de boter er in delen aan toe.
  • Kneed door tot een soepel breekbrooddeeg.
  • Kneed de kaas erdoor.
  • Laat 10 minuten rusten.
  • Hak de kruiden.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Voeg de olie en het zout toe.
  • Meng alles goed door.
  • Maak een lange rol van het deeg.
  • Snij het in ongeveer 30 kleine stukjes.
  • Bol elk stukje op.
  • Dip de bolletjes deeg in de olie.
  • Leg ze naast elkaar in een ingevette springvorm.
  • Laat het deeg circa 30 minuten rijzen.
  • Bak het breekbrood in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Opbollen, hoe moet dat ook alweer?

Robèrt legt het stap-voor-stap uit

 

Meer weten over brood?

Volg het broodcollege van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.