E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Brick by brick

Aat

Recept van
Aat

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 15 eieren
  • 375 gram fijne kristalsuiker
  • 350 gram tarwebloem
  • 50 gram cacaopoeder

Chocoladegelei

  • 300 milliliter water
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram slagroom
  • 125 gram cacaopoeder
  • 6 gelatineblaadjes

Chocolademousse

  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 75 milliliter water
  • 75 gram eidooiers
  • 150 gram pure chocolade
  • 500 milliliter slagroom
  • 4 gelatineblaadjes

Samenstellen

  • 200 gram frambozen
  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed drie bakplaten met bakpapier.

Cake

  • Verwarm de eieren en de suiker au bain-marie. Let op dat het niet warmer wordt dan 37 ˚C, anders schiften de eieren) en klop ongeveer 8 minuten.
  • Zeef bloem met cacaopoeder boven een kom en meng.
  • Roer dit door het eimengsel tot een glad beslag.
  • Strijk het beslag uit over de bakplaten en bak 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster en snijd er vervolgens zeven gelijke vierkanten uit.

Chocoladegelei

  • Kook het water met de suiker, slagroom en gezeefde cacaopoeder minimaal 12 minuten in een pan met dikke bodem.
  • Voeg de gelatine toe en roer goed door tot het is opgelost.
  • Laat de gelei afkoelen en opstijven in de koelkast.

Chocolademousse

  • Kook het water met de suiker tot suikerstroop.
  • Klop de eidooiers op en voeg de suikerstroop voorzichtig toe. Pas op dat het niet opspat.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade en gelatine toe aan het eimengsel en klop tot een egaal beslag.
  • Spatel daarna de slagroom erdoor.

Samenstellen

  • Leg een cakebodem op de werkbank en bestrijk met de chocolademousse.
  • Bedek met een volgende laag cake en bouw de taart op die manier helemaal op.
  • Snijd vervolgens de taart in een piramidevorm.
  • Overgiet met de gelei en laat opstijven in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat tempereren.
  • Hel de chocolade in een spuitzak en versier de piramide hiermee.
  • Maak af met frambozen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.