Terug

Brick by brick

Aat

Recept van
Aat

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 15 eieren
  • 375 gram fijne kristalsuiker
  • 350 gram tarwebloem
  • 50 gram cacaopoeder

Chocoladegelei

  • 300 milliliter water
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram slagroom
  • 125 gram cacaopoeder
  • 6 gelatineblaadjes

Chocolademousse

  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 75 milliliter water
  • 75 gram eidooiers
  • 150 gram pure chocolade
  • 500 milliliter slagroom
  • 4 gelatineblaadjes

Samenstellen

  • 200 gram frambozen
  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed drie bakplaten met bakpapier.

Cake

  • Verwarm de eieren en de suiker au bain-marie. Let op dat het niet warmer wordt dan 37 ˚C, anders schiften de eieren) en klop ongeveer 8 minuten.
  • Zeef bloem met cacaopoeder boven een kom en meng.
  • Roer dit door het eimengsel tot een glad beslag.
  • Strijk het beslag uit over de bakplaten en bak 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster en snijd er vervolgens zeven gelijke vierkanten uit.

Chocoladegelei

  • Kook het water met de suiker, slagroom en gezeefde cacaopoeder minimaal 12 minuten in een pan met dikke bodem.
  • Voeg de gelatine toe en roer goed door tot het is opgelost.
  • Laat de gelei afkoelen en opstijven in de koelkast.

Chocolademousse

  • Kook het water met de suiker tot suikerstroop.
  • Klop de eidooiers op en voeg de suikerstroop voorzichtig toe. Pas op dat het niet opspat.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade en gelatine toe aan het eimengsel en klop tot een egaal beslag.
  • Spatel daarna de slagroom erdoor.

Samenstellen

  • Leg een cakebodem op de werkbank en bestrijk met de chocolademousse.
  • Bedek met een volgende laag cake en bouw de taart op die manier helemaal op.
  • Snijd vervolgens de taart in een piramidevorm.
  • Overgiet met de gelei en laat opstijven in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat tempereren.
  • Hel de chocolade in een spuitzak en versier de piramide hiermee.
  • Maak af met frambozen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.