Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
 - Springvorm van ø 20 centimeter (3x)
 - Silicone mal voor 6 halve bollen van ø 7 centimeter en 3,5 centimeter diep (2x)
 - Garde
 - Zeef
 - Suikerthermometer
 - Marmeren steen
 - Spatel
 - Bakkwast
 - Huishoudfolie
 
Voorbereiding
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
 - Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Biscuit
- Zeef de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder. Meng met een garde.
 - Klop de eieren met de suiker, karnemelk, olie en vanille extract rustig tot een egaal mengsel.
 - Voeg langzaam de droge ingrediënten toe en meng tot een geheel.
 - Voeg de kleurstof en de azijn toe en spatel met de hand door tot het mengsel goed gekleurd is.
 - Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
 - Bak ze in 30 – 35 minuten gaar.
 - Laat afkoelen. Snij en vul. Na het vullen deze in de koeling bewaren
 
Vulling
- Klop de slagroom met de helft van de suiker en 3 zakjes slagroomversteviger stijf.
 - Bewaar in de koeling.
 - Klop de roomkaas met de overige suiker, 3 zakjes slagroomversteviger, vanille extract en de sinaasappelrasp luchtig.
 - Spatel de geklopte slagroom erdoor.
 - Laat opstijven in de koeling.
 
Rode bessen jam
- Breng alle ingrediënten aan de kook en laat de jam indikken.
 - Zeef de jam om zo de pitjes te verwijderen.
 - Laat afkoelen.
 
Witte chocolade ganache
- Doe de chocolade in een warmtebestendige bak.
 - Verwarm de slagroom tot het bijna kookt.
 - Giet de slagroom op de chocolade, bedek met folie en laat rusten voor 2 minuten.
 - Roer tot alle chocolade gesmolten is.
 - Zet even in de koeling voor gebruikt.
 
Bubbels
- Smelt de chocolade au bain-marie.
 - Tempereer de chocola.
 - Giet de chocolade in de siliconen mal voor halve bollen en zorg dat alle randen bedekt zijn met een laagje chocolade.
 - Klop de overige chocolade uit en laat de halve bollen uitharden.
 - Haal ze voorzichtig uit de vorm.
 - Verwarm een pan op een laag vuurtje.
 - Smelt de randen van de halve bollen op de bodem van de pan en plak 2 helften op elkaar.
 - Meng de alcohol met het gouden poeder zodat je een verf krijgt.
 - Schilder de bollen helemaal goud.
 
Decoratie
- Smelt de deco melts.
 - Giet ze over een stukje folie in een mooie waaiervorm.
 - Zet in de koeling.
 - Versier de randen van de waaier met een beetje overgebleven goudverf.
 
Opbouw
- Vul de taart in een bakvorm die bekleed is met vershoudfolie.
 - Snijd elk biscuit in 2 gelijke plakken.
 - Bestrijk elke plak met bessenjam.
 - Verdeel daarop de vulling.
 - Leg de plakken op elkaar en laat de taart in de koeling opstijven.
 - Haal de taart uit de vorm en leg hem op een taartkarton.
 - Strijk de taart af met chocolade ganache.
 - Verf de hele taart goud.
 - Gebruik de chocoladeresten om de chocolade ballen op de taart vast te maken.
 - Versier de taart met de roze decomelt waaiers.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.