Terug

Caribische religieuses

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Soesjes

  • 75 gram roomboter
  • 150 milliliter water
  • 75 gram patentbloem
  • 2 eieren

Chocoladeroom

  • 125 gram volle melk
  • 0.5 vanillestokje
  • 1 eidooier
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 0.5 eetlepel aardappelzetmeel
  • 25 gram pure chocolade
  • 10 frambozen

Kokosroom

  • 125 gram kokosmelk
  • 0.5 vanillestokje
  • 1 eidooier
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 0.5 eetlepel aardappelzetmeel
  • melk
  • 50 gram ananas, in kleine blokjes

Mangoroom

  • 75 milliliter slagroom
  • 75 milliliter mascarpone
  • 2 stuks mango
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 gelatineblaadjes

Chocoladeganache

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram pure chocolade

Glazuur

  • 250 gram fondant
  • 50 gram poedersuiker
  • oranje kleurstof

Samenstellen

  • 75 milliliter slagroom
  • 75 milliliter mascarpone
  • 2 theelepels vanillesuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Warm oven voor op 220°C.
  • Teken 6 cirkels van 5 centimeter en 6 cirkels van 2,5 centimeter op een bakpapier.

Soesjes

  • Smelt boter met water in een pan en breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg snel bloem toe. Roer goed tot een zachte bal. Zet terug op vuur en kook voor 3-5 minuten onder constant roeren.
  • Laat het beslag iets afkoelen en voeg één voor één de eieren toe. Roer goed tot een glad, glanzend deeg.
  • Doe in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1,5 centimeter.
  • Spuit rondjes deeg op de getekende cirkels en maak ze glad met een vochtige vinger. Bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
  • Verlaag dan de oventemperatuur naar 200°C en bak nog 10-15 minuten.
  • Haal de soezen uit de oven, prik ze in met een satéprikker zodat het stoom kan ontsnappen. Stop terug in oven en laat 5 minuten opdrogen.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op rooster.

Chocoladeroom

  • Warm ¾ van de melk op met het vanillestokje.
  • Meng de dooiers met suiker en zetmeel en overige melk.
  • Giet een scheutje warme melk op het eimengsel en roer goed. Giet alles terug in de pan en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het ingedikt is.
  • Voeg dan de chocolade toe, laat even smelten en meng het vervolgens goed door.
  • Giet de room op een bord, dek af met folie en laat afkoelen.
  • Verwijder het vanillestokje en doe de room in een spuitzak.

Kokosroom

  • Warm kokosmelk op met het vanillestokje.
  • Meng dooiers met suiker, zetmeel en een scheutje melk.
  • Giet warme kokosmelk op het eimengsel en roer goed. Giet alles terug in de pan en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het ingedikt is.
  • Giet op een bord, dek af met folie en laat afkoelen.
  • Snijd ananas in kleine stukjes, houd een stukje achter ter decoratie.
  • Verwijder het vanillestokje en roer de ananas door de afgekoelde room.
  • Doe in een spuitzak.

Mangoroom

  • Week gelatine in koud water.
  • Klop slagroom en mascarpone apart op. Spatel door elkaar.
  • Smelt in een klein pannetje gelatine met aanhangend water en voeg toe aan de room.
  • Pureer de mango met citroen en spatel dit door de room. Doe in een spuitzak.

Chocoladeganache

  • Breek de chocolade in stukken en doe in een diepe kom.
  • Breng room aan de kook en giet over de chocolade.
  • Laat even staan zodat de chocolade smelt en roer vervolgens goed.
  • Laat afkoelen.

Glazuur

  • Verwarm fondant tot 50°C.
  • Voeg eventueel wat water toe als het te dik is, of poedersuiker als het te dun is. Verdeel in tweeën.
  • Breng een deel op kleur met oranje kleurstof.

Samenstellen

  • Stop in een grote en een kleine soes een paar frambozen en vul op met de chocoladeroom.
  • Vul een kleine en een grote soes met de kokosroom en doe hetzelfde met de mangoroom.
  • Doop de soezen met chocoladeroom tot halverwege in de ganache en zet de kleine soes op de grote soes.
  • Doop de soezen met kokosroom tot halverwege in de witte fondant en zet de kleine soes op de grote soes.
  • Doop de soezen met mangoroom tot halverwege in de oranje fondant en zet de kleine soes op de grote soes.
  • Klop de slagroom en mascarpone apart op en meng door elkaar. Breng op smaak met de vanillesuiker.
  • Doe de mascarponeslagroom in een spuitzak met kleine ster spuitmond. Maak een kraagje waar de soesjes op elkaar staan met kleine toefjes slagroom.
  • Garneer de soezen met een framboos, stukje ananas en mango.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.