E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Carrot-cheesecake

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Moeilijk
(23) reviews

Ingrediënten

Cheesecakevulling

  • 5.5 gelatine blaadjes
  • 50 gram witte chocolade
  • 150 gram wortel
  • 360 gram ricotta
  • 200 gram mascarpone
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 40 milliliter slagroom
  • 1 theelepel sinaasappelrasp

Amandelbodem

  • 50 gram blanke amandelen
  • 50 gram patentbloem
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 1 eidooier
  • 0.5 theelepel amandelextract
  • 50 gram witte chocolade

Frosting

  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 100 gram slagroom

Samenstellen

  • 50 gram blanke amandelen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Bedek een springvorm met een diameter van 18 centimeter met een strook acetaat.
  • Vet een springvorm van dezelfde grootte in met boter en bestuif met bloem.

Cheesecakevulling

  • Laat de gelatine in koud water weken.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Rasp de wortelen en overgiet met kokend water. Laat goed uitlekken en pureer.
  • Meng ricotta, mascarpone, gesmolten chocolade en suiker voorzichtig door elkaar.
  • Warm de slagroom op en smelt de gelatine hier in. Meng door het ricottamengsel.
  • Spatel de gepureerde wortelen, vanille extract en het rasp van sinaasappel door de vulling.
  • Vul een springvorm met de cheesecakevulling en zet in de viezer.

Amandelbodem

  • Maal amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Meng hier bloem, suiker, boter, dooier en amandelextract doorheen.
  • Vul de ingevette springvorm met het amandelbeslag en bak ongeveer 15 minuten in de hete oven.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Zodra de bodem gaar is, haal uit de vorm en laat iets afkoelen op een rooster.
  • Smeer een laagje gesmolten chocolade over de bodem en laat even opstijven.
  • Haal de cheesecakevulling uit de vriezer en leg de bodem bovenop de vulling. Druk goed aan en zet terug in de koeling.

Frosting

  • Klop mascarpone, suiker en vanille extract tot alles goed is gemengd.
  • Klop de slagroom op en spatel dit door het mascarponemengsel.
  • Doe de frosting in een spuitzak met kartelmondje.

Samenstellen

  • Haal de cheesecake uit de koeling.
  • Verwijder de vorm en leg op een bord.
  • Decoreer de taart met toefjes frosting en blanke amandelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.