E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cheesecake goes nuts for strawberry

Michiel

Recept van
Michiel

Taart
Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 120 gram ongezouten macadamianoten
  • 8 gram bloem
  • 8 gram poedersuiker

Cheesecake

  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 50 gram sour cream
  • 270 gram monchou
  • 80 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • snuf zout

Garnering

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 gram aardbeien
  • 10 gram suiker
  • 1 citroen
  • 20 gram maïzena

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker voor de au bain-marie schaal.
  • Vet een springvorm met een diameter van 18 centimeter in, bekleed de bodem met bakpapier en de buitenkant van de vorm met aluminiumfolie.
  • Zet een grote vierkante of rechthoekige rvs-ovenschaal klaar waar de springvorm in past (hierin wordt de taart au bain-marie gebakken).

Bodem

  • Hak macademianoten, bloem en suiker fijn in een keukenmachine. Blijf mixen tot een gladde crème.
  • Druk op de bodem van het bakblik.
  • Bak de bodem ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven.

Cheesecake

  • Klop alle ingrediënten voor de cheesecake in een beslagkom tot een luchtig beslag.
  • Zet de rvs-ovenschaal in de oven.
  • Schenk de cheesecakevulling op de bodem in de springvorm.
  • Plaats de springvorm in de au bain-marieschaal in de oven.
  • Vul de au bain-marieschaal met kokend water tot de halverwege het bakblik.
  • Sluit de oven en bak de taart in 1 uur gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Garnering

  • Week gelatineblaadjes in koud water ongeveer 10 minuten tot zacht.
  • Maak de aardbeien schoon.
  • Doe de helft van de aardbeien in een steelpan met dikke bodem. Voeg suiker en citroensap toe en kook tot een jam.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine en maïzena toe. Roer goed door tot een egale saus.
  • Laat afkoelen en opstijven.
  • Decoreer de afgekoelde cheesecake met de rest van de aardbeien en serveer met de aardbeiensaus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.