Terug

Cheesecake goes nuts for strawberry

Michiel

Recept van
Michiel

Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 120 gram ongezouten macadamianoten
  • 8 gram bloem
  • 8 gram poedersuiker

Cheesecake

  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 50 gram sour cream
  • 270 gram monchou
  • 80 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • snuf zout

Garnering

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 gram aardbeien
  • 10 gram suiker
  • 1 citroen
  • 20 gram maïzena

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker voor de au bain-marie schaal.
  • Vet een springvorm met een diameter van 18 centimeter in, bekleed de bodem met bakpapier en de buitenkant van de vorm met aluminiumfolie.
  • Zet een grote vierkante of rechthoekige rvs-ovenschaal klaar waar de springvorm in past (hierin wordt de taart au bain-marie gebakken).

Bodem

  • Hak macademianoten, bloem en suiker fijn in een keukenmachine. Blijf mixen tot een gladde crème.
  • Druk op de bodem van het bakblik.
  • Bak de bodem ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven.

Cheesecake

  • Klop alle ingrediënten voor de cheesecake in een beslagkom tot een luchtig beslag.
  • Zet de rvs-ovenschaal in de oven.
  • Schenk de cheesecakevulling op de bodem in de springvorm.
  • Plaats de springvorm in de au bain-marieschaal in de oven.
  • Vul de au bain-marieschaal met kokend water tot de halverwege het bakblik.
  • Sluit de oven en bak de taart in 1 uur gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Garnering

  • Week gelatineblaadjes in koud water ongeveer 10 minuten tot zacht.
  • Maak de aardbeien schoon.
  • Doe de helft van de aardbeien in een steelpan met dikke bodem. Voeg suiker en citroensap toe en kook tot een jam.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine en maïzena toe. Roer goed door tot een egale saus.
  • Laat afkoelen en opstijven.
  • Decoreer de afgekoelde cheesecake met de rest van de aardbeien en serveer met de aardbeiensaus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.