E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

ChipolAat

Aat

Recept van
Aat

Taart
Moeilijk
(6) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 5 eieren
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 110 gram tarwebloem
  • 15 milliliter Marasquin likeur

Vulling

  • 150 milliliter volle melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 300 milliliter ongezoete slagroom
  • 75 milliliter Marasquin likeur

Bitterkoekjes

  • 75 gram amandelen
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel bittere amandelextract

Samenstellen en garneren

  • 100 gram bigarreaux
  • 100 gram rozijnen
  • 100 milliliter slagroom
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 350 gram marsepein
  • oranje kleurstof
  • 100 gram pure chocolade
  • 30 gram bigarreaux

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een vierkante bakvorm van 30 bij 30 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Leg een met bakpapier beklede bakplaat en spuitzak klaar.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Deeg

  • Klop eieren samen met de suiker los.
  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg er uit en klop door het eimengsel.
  • Spatel de bloem er door en meng tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
  • Haal uit de oven en trempeer de taart met marasquin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 200°C.

Vulling

  • Breng de melk aan de kook op laag vuur en voeg de gelatine toe.
  • Klop eieren en suiker even samen en schenk bij de kokende melk.
  • Laat het geheel al roerende 1 minuut doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en schenk de vulling in een schoon bakje.
  • Laat afkoelen in de koeling.
  • Klop de slagroom op en meng met het koude melkmengsel.
  • Roer als laatste de marasquin erdoor.
  • Zet koud weg.

Bitterkoekjes

  • Hak de amandelen met de poedersuiker fijn in een keukenmachine.
  • Klop het eiwit op en meng samen met de amandelen en amandelextract tot een egaal beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine koekjes op de bakplaat.
  • Bak de bitterkoekjes in ongeveer 10 minuten bruin in de oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Hak ze vervolgens in grove stukken.

Samenstellen en garneren

  • Snijd de bigarreaux in kleine stukken en roer deze samen met de rozijnen en bitterkoekjes door de vulling.
  • Snijd de taart horizontaal in drieën.
  • Leg de onderste taartbodem op een serveerschaal en bedek met een laag vulling.
  • Dek af met een tweede cakelaag.
  • Bedek ook deze laag met een laag vulling en dek af met de laatste cake.
  • Klop de slagroom samen met de suiker op.
  • Smeer de taart af met een dunne laag slagroom.
  • Kneed de marsepein soepel en maak op kleur.
  • Rol de marsepein uit en bekleed de taart hiermee.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een spuitzakje.
  • Decoreer de taart met chocolade en bigarreaux.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.