Terug

ChipolAat

Aat

Recept van
Aat

Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 5 eieren
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 110 gram tarwebloem
  • 15 milliliter Marasquin likeur

Vulling

  • 150 milliliter volle melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 300 milliliter ongezoete slagroom
  • 75 milliliter Marasquin likeur

Bitterkoekjes

  • 75 gram amandelen
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel bittere amandelextract

Samenstellen en garneren

  • 100 gram bigarreaux
  • 100 gram rozijnen
  • 100 milliliter slagroom
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 350 gram marsepein
  • oranje kleurstof
  • 100 gram pure chocolade
  • 30 gram bigarreaux

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een vierkante bakvorm van 30 bij 30 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Leg een met bakpapier beklede bakplaat en spuitzak klaar.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Deeg

  • Klop eieren samen met de suiker los.
  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg er uit en klop door het eimengsel.
  • Spatel de bloem er door en meng tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
  • Haal uit de oven en trempeer de taart met marasquin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 200°C.

Vulling

  • Breng de melk aan de kook op laag vuur en voeg de gelatine toe.
  • Klop eieren en suiker even samen en schenk bij de kokende melk.
  • Laat het geheel al roerende 1 minuut doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en schenk de vulling in een schoon bakje.
  • Laat afkoelen in de koeling.
  • Klop de slagroom op en meng met het koude melkmengsel.
  • Roer als laatste de marasquin erdoor.
  • Zet koud weg.

Bitterkoekjes

  • Hak de amandelen met de poedersuiker fijn in een keukenmachine.
  • Klop het eiwit op en meng samen met de amandelen en amandelextract tot een egaal beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine koekjes op de bakplaat.
  • Bak de bitterkoekjes in ongeveer 10 minuten bruin in de oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Hak ze vervolgens in grove stukken.

Samenstellen en garneren

  • Snijd de bigarreaux in kleine stukken en roer deze samen met de rozijnen en bitterkoekjes door de vulling.
  • Snijd de taart horizontaal in drieën.
  • Leg de onderste taartbodem op een serveerschaal en bedek met een laag vulling.
  • Dek af met een tweede cakelaag.
  • Bedek ook deze laag met een laag vulling en dek af met de laatste cake.
  • Klop de slagroom samen met de suiker op.
  • Smeer de taart af met een dunne laag slagroom.
  • Kneed de marsepein soepel en maak op kleur.
  • Rol de marsepein uit en bekleed de taart hiermee.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een spuitzakje.
  • Decoreer de taart met chocolade en bigarreaux.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.