Terug

Chipolataart

Michiel

Recept van
Michiel

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 100 gram rozijnen
  • fles Marasquin likeur

Kapsel

  • 6 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 citroen
  • 150 gram patentbloem

Banketbakkersroom

  • 4 eidooiers
  • 25 gram maïzena
  • 300 gram volle melk
  • 200 gram slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanillepeul

Bitterkoekjes

  • 100 gram blanke amandelen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel bittere amandelextract

Marsepein

  • 300 gram blanke amandelen
  • 300 gram poedersuiker
  • 200 milliliter eiwit
  • groene kleurstof

Samenstellen

  • 250 milliliter slagroom
  • 10 gram suiker
  • 100 gram bigarreaux
  • 1 blik perziken
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Vet een vierkant vorm van 20 bij 20 centimeter in.
  • Week de rozijnen in een scheut marasquin.
  • Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Kapsel

  • Klop met een mixer eieren, suiker en zout goed luchtig.
  • Spatel bloem en citroenrasp erdoor.
  • Stort het beslag in het bakblik en bak in 25 tot 30 minuten af. Als de cake terug veert bij indrukken is hij gaar.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
  • Laat het kapsel iets afkoelen en haal uit het blik. Laat volledig afkoelen op een rooster en snijd in 3 plakken.
  • Trempeer de plakken met wat marasquin (uit het kommetje van de rozijnen).

Banketbakkersroom

  • Meng eidooiers, maïzena en een klein beetje koude melk.
  • Kook melk, room, suiker en het merg uit het vanillestokje in een pannetje op laag vuur.
  • Schenk een klein scheutje hete melk bij het eidooier mengsel. Klop goed door en schenk vervolgens alles terug in de pan.
  • Kook tot een stevige massa ontstaat.
  • Koel terug tot volledig koud.

Bitterkoekjes

  • Hak in een keukenmachine amandelen fijn.
  • Voeg suiker, eiwit en bitter amandelextract toe en meng tot een egaal beslag.
  • Doe in een spuitzak en spuit dopjes beslag op de bakplaat.
  • Bak de bitterkoekjes in 15 tot 20 minuten af.

Marsepein

  • Maal in een keukenmachine amandelen, poedersuiker en eiwitten fijn.
  • Blijf malen tot een gladde marsepein.
  • Breng vervolgens op kleur met de kleurstof.

Samenstellen

  • Klop slagroom en suiker stijf.
  • Snijd de bigarreaux en perziken in stukjes.
  • Leg een cakeplak op de werkbank. Smeer een laag banketbakkersroom op de plak en verdeel er wat fruit over. Smeer af met een laagje slagroom.
  • Dek af met een tweede laag cake. Smeer hier een dunnere laag banketbakkersroom op. Verkruimel de bitterkoekjes over de room en smeer af met slagroom.
  • Dek af met de derde cakelaag en smeer de volledige taart af met een dun laagje slagroom.
  • Rol de marsepein uit en bekleed de taart.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe in kleine cornetjes.
  • Decoreer de taart met slagroom, fruit, bitterkoekjes en chocolade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.