E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolade Brioche

Brioche is een fantastisch licht, bijna cake-achtig brood. En deze heeft ook nog eens een chocoladevulling met kardemom en kaneel.

Beth

Recept van
Beth

Brood
(45) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 750 gram broodbloem
  • 120 milliliter melk
  • 6 eieren
  • 14 gram verse gist
  • 14 gram zout
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram roomboter

Chocoladevulling

  • 100 gram boter
  • 115 gram pure chocolade
  • 130 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1 handje cacao nibs
  • 1 theelepel kardemompoeder

Garnering

  • 260 gram suiker
  • 235 milliliter water
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Deeg

  • Doe bloem, zout, suiker en melk in de keukenmachine en meng kort door elkaar.
  • Voeg gist toe en kneed vervolgens een voor een de eieren door het deeg.
  • Snijd boter in kleine blokjes en kneed door het deeg.
  • Kneed het geheel tot slot nog ongeveer 10 minuten door en laat 10 minuten rusten.
  • Rol het deeg daarna uit tot een rechthoek van 60×40 cm.

Chocoladevulling

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Smelt chocolade en boter in een pan.
  • Haal de pan van de vuur en voeg kardamom, kaneel, cacaopoeder en poedersuiker toe en klop tot een pasta.
  • Smeer de pasta uit over het brooddeeg (tot bijna aan de randen) en bestrooi met de cacao nibs.
  • Rol het deeg op en snij in drieën.
  • Vlecht de 3 rollen deeg en maak er vervolgens een ring van.
  • Bak de brioche gedurende 20-25 minuten.
  • Laat even afkoelen op een rooster.

Garnering

  • Doe water en suiker in een pan een kook tot een suikersiroop.
  • Smeer het brood zodra het uit de oven komt in met de siroop en bestrooi met chocoladeschaafsel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.