E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolade- en citroentaart

Beth

Recept van
Beth

Taart
(38) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 145 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 30 gram cacaopoeder
  • 40 gram poedersuiker
  • 100 gram koude boter
  • 1 eetlepel koud water
  • snuf zout
  • 100 gram pure chocolade

Citroenvulling

  • 5 eieren
  • geraspte schil en sap van 4 citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 milliliter slagroom

Garnering

  • 100 gram frambozen
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een taartvorm in met een diameter van ongeveer 20 centimeter.
  • Meng bloem, poedersuiker, cacao en zout in een kom en wrijf de boter er door tot dat het op fijne broodkruimels lijkt.
  • Doe het water en de eierdooier er doorheen en kneed tot een soepel deeg.
  • Zet het deeg 15 minuten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak en bekleed de taartvorm hiermee.
  • Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de beklede vorm uit de koelkast, prik de bodem in met een vork en bekleed met bakpapier.
  • Vul de vorm met blindbakbonen en bak het geheel 12 minuten in de hete oven.
  • Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Snijd de zijkanten netjes af langs de taartrand.
  • Bak de bodem weer 12 minuten in de oven totdat hij gaar is.
  • Haal de taartvorm uit de oven.
  • Breng de temperatuur van de oven omlaag tot 170°C.
  • Laat taart even afkoelen.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie en schenk een hele dunne laag op de bodem van de taart.

Citroenvulling

  • Doe alle eieren in een kom en klop samen.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe, klop even door en schenk het geheel in een maatbeker.
  • Zet de taart op een bakplaat en schenk een deel van de vulling in de taartvorm.
  • Zet de bakplaat in de oven en schenk de rest van de vulling in de taart.
  • Bak de taart nog 30-35 minuten tot de vulling gaar is, maar nog steeds een beetje wiebelig in het midden.

Garnering

  • Garneer de taart met frambozen en stukjes chocoladeschaafsel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.