E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Was Getekend

Een cartoon cake die eruitziet als een getekende taart, is altijd een groot succes. Deze zit vol chocolade-kersen ganache en Amerikaanse botercrème. De gevriesdroogde kersen zijn letterlijk en figuurlijk de kers op de taart.

Pien

Recept van
Pien

Cake
Moeilijk
(24) reviews

Ingrediënten

Cakes

  • 510 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 12 eieren
  • 360 gram patisseriebloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 0,75 theelepel zout
  • 3 scheutjes witte wijnazijn
  • 1,5 eetlepels kersensiroop
  • 120 gram kersenjam
  • 450 gram amandelen, fijngehakt
  • 300 gram witte chocolade druppels, plus extra
  • 6 eetlepels honing

Witte chocolade ganache met kersen

  • 320 gram witte chocolade
  • 160 gram slagroom
  • Snufje zout
  • 200 gram Amarena kersen

Amerikaanse botercrème

  • 450 gram ongezouten roomboter
  • Merg van 1 vanillestokje
  • Snufje zout
  • 700 gram poedersuiker
  • 45 gram slagroom

Decoratie

  • 600 gram witte fondant
  • 150 gram zwarte fondant
  • 500 gram roze fondant
  • 40 gram gevriesdroogde kersen
  • Eetpapier
  • Kleurstof

Bereidingswijze

was getekend - cartoon cakeDeze cartoon cake steelt de show op ieder feestje. Leuk om te zien en heel lekker om op te eten! “De krachtige smaken van Amarena kers en chocolade komen hier goed in naar voren.” aldus Janny.

Bakbenodigdheden

  • Kommen
  • Garde
  • Kwastje
  • Steelpan
  • Snijplank 
  • Keukenweegschaal
  • Deegroller
  • Taartplateau
  • 2 springvormen met een diameter van 20 centimeter 
  • 3 spuitzakken
  • Spuitmondje van 12 millimeter
  • Fondant extruder
  • 3 cake dowels

Voorbereiding voor de cartoon cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier, olijfolie en suiker.

Cake

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit tot een egaal beslag. Voeg als laatste de fijngehakte amandelen toe.
  • Giet het beslag in een springvorm en verdeel er nog wat extra chocolade overheen.
  • Bak de cake gaar in 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven en zet het in de vriezer tot de opbouw van de cartoon cake.

Witte chocolade ganache met kersen

  • Verwarm de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt.
  • Giet de warme slagroom over de witte chocolade in een kom.
  • Voeg een snufje zout toe en laat de ganache verder afkoelen in een spuitzak.
  • Leg de spuitzak en de kersen apart voor de opbouw van de cartoon cake.

Amerikaanse botercrème

  • Klop de boter luchtig in een kom.
  • Voeg daar de poedersuiker, slagroom, zout en vanille aan toe.
  • Klop de botercrème tot een luchtig geheel, dit kan best even duren.

Opbouw van de cartoon cake

  • Snijd een puntje uit de cartoon cake.
  • Snijd de cake vervolgens in 3 horizontale plakken.
  • Vul de taart met de witte chocolade ganache en strooi daar de Amarena kersen overheen.
  • Besmeer de taart met een laagje botercrème.
  • Rol de fondant uit en verdeel dit over de taart. 
  • Zet het eetpapier tegen de binnenkant van de cartoon cake.
  • Decoreer de cartoon cake met zwarte lijnen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.