Terug

Chocolademousse van Robèrt

Robèrt geeft je dit recept voor de lekkerste én makkelijke chocolademousse!

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Cake
Makkelijk
(196) reviews

Ingrediënten

Chocolademousse

  • 80 gram eidooiers
  • 65 gram suiker
  • 65 milliliter water
  • 4 blaadjes gelatine
  • 125 gram pure chocolade
  • 450 milliliter slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Laat de gelatine weken in ruim koud water.

Chocolademousse

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet hem in de koelkast.
  • Klop de eidooiers op in de keukenmachine.
  • Breng het water met de suiker aan de kook.
  • Voeg dit terwijl de machine blijft draaien toe aan de opgeklopte eidooiers.
  • Voeg ook de gelatine toe (niet uitknijpen) en laat het mengsel koud kloppen.
  • Spatel met de hand de gesmolten chocolade erdoorheen
  • Spatel tot slot de slagroom erdoorheen.
  • Meng de chocolademousse tot een luchtige homogene massa.

Meer recepten van Robèrt?

Alle baksel van Robèrt op een rij

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.