E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolademousse van Robèrt

Robèrt geeft je dit recept voor de lekkerste én makkelijke chocolademousse!

Ingrediënten

Chocolademousse

  • 80 gram eidooiers
  • 65 gram suiker
  • 65 milliliter water
  • 4 blaadjes gelatine
  • 125 gram pure chocolade
  • 450 milliliter slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Laat de gelatine weken in ruim koud water.

Chocolademousse

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet hem in de koelkast.
  • Klop de eidooiers op in de keukenmachine.
  • Breng het water met de suiker aan de kook.
  • Voeg dit terwijl de machine blijft draaien toe aan de opgeklopte eidooiers.
  • Voeg ook de gelatine toe (niet uitknijpen) en laat het mengsel koud kloppen.
  • Spatel met de hand de gesmolten chocolade erdoorheen
  • Spatel tot slot de slagroom erdoorheen.
  • Meng de chocolademousse tot een luchtige homogene massa.

Meer recepten van Robèrt?

Alle baksel van Robèrt op een rij

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.