E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Crunchy Pannenkoeken

Deze crunchy pannenkoekentaart van Sabine is een bijzonder smakelijk exemplaar. In de pannenkoeken zit een vleugje kaneel, die ze om-en-om stapelt met sinaasappelcurd en kaneel roomvulling. Het geheel wordt gecombineerd met een crumble van hazelnoten. Bovenop komen toeven van meringue en het plaatje is compleet met honingraat chocoladeschotsen die Sabine op bubbeltjesplastic maakt.

Sabine

Recept van
Sabine

Taart
Goed te doen
(7) reviews

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 4 eieren
  • 400 gram bloem
  • 1500 milliliter melk
  • snufje zout
  • 100 gram suiker
  • 80 gram boter
  • 2 theelepels kaneel
  • margarine

Crumble

  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 theelepels kaneel

Kaneel roomvulling

  • 300 milliliter slagroom
  • 300 gram roomkaas
  • 250 gram poedersuiker
  • 4 theelepels kaneel

Sinaasappelcurd

  • 3 sinaasappels (rasp en sap)
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 260 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 2 gelatine blaadjes

Meringue swirls

  • bruine voedselkleurstof
  • 150 gram eiwit
  • 300 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder

Garnering

  • 500 gram pure chocolade
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Dowels
  • Taartkarton van ø 22 centimeter
  • Foodprocessor
  • Springvorm van ø 20 centimeter
  • Spuitzakken
  • Suikerthermometer
  • Staafmixer
  • Pannenkoekenpan van ø 20 centimeter
  • Soeplepel
  • Uitsteekring ø 20 centimeter
  • Zeef
  • Acetaat folie 15 centimeter hoog
  • Marmerplaat
  • Paletmes
  • Plamuurmes
  • Bubbeltjesplastic

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bekleed de zijkant van de springvorm met acetaatfolie.

Pannenkoeken

  • Smelt de boter.
  • Mix de eieren, de gezeefde bloem, gesmolten boter, melk, suiker, een snufje zout met de staafmixer.
  • Zorg dat alle klontjes zijn verdwenen.
  • Verwarm een beetje bakmargarine in een pan.
  • Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is.
  • Draai de pannenkoek om en bak hem nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.
  • Je kunt ongeveer 20 pannenkoeken uit het beslag halen.

Crumble

  • Mix de boter, suiker en zout kruimelig met de foodprocessor.
  • Mix de bloem en kaneel kort mee.
  • Hak de hazelnoten grof en meng deze door de crumble
  • Verdeel de crumble op de bakplaat en bak voor 25 minuten.
  • Schep tussendoor af en toe om.

Kaneel roomvulling

  • Klop de slagroom stijf.
  • Klop de roomkaas met poedersuiker en kaneel los.
  • Spatel de slagroom erdoor.
  • Zet koel tot gebruik.

Sinaasappelcurd

  • Doe de eidooiers met de suiker, het sap en de rasp van de sinaasappels in een steelpan en roer door elkaar.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook.
  • Kook voor 5 minuten door en voeg in de laatste minuut de boter toe.
  • Zodra het 5 minuten heeft gekookt en de boter is gesmolten haal je de pan van het vuur.
  • Voeg de gelatine toe en laat opstijven in de koelkast.

Meringue swirls

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verdeel de suiker over de bakplaat met bakpapier.
  • Bak de suiker 5 minuten tot de randen gaan smelten.
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken.
  • Voeg de suiker lepel voor lepel toe.
  • Voeg ook de kaneel toe.
  • Klop het geheel 5 minuten door.
  • Zet strepen bruine kleurstof aan de binnenkant van een spuitzak.
  • Doe de meringue in de spuitzak.
  • Spuit de schuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze 30-40 minuten.

Garnering

  • Tempereer de chocolade.
  • Strijk de chocolade uit over bubbeltjesplastic.
  • Laat opstijven.

Opbouw

  • Snijd de pannenkoeken strak.
  • Gebruik de springvorm om ze in op te stapelen.
  • Begin met een pannenkoek, verdeel daarover een laag kaneel roomvulling en een laag crumble.
  • Herhaal met een pannenkoek en verdeel daarover de curd.
  • Herhaal bovenstaande stappen tot alle pannenkoeken op zijn.
  • Gebruik dowels voor de stevigheid van de taart.
  • Smeer de zijkanten af met de overgebleven roomvulling.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast.
  • Snijd de bubbel chocoladerepen op maat. 15 centimeter hoog en 5 centimeter breed.
  • Plak ze tegen de zijkant van de taart.
  • Garneer de taart met de meringue swirls, de kaneelstokjes en een plakje sinaasappel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.