Terug

De madeleine pauw

Je zou het zo op school kunnen trakteren, deze madeleine pauw. De imposante staart is gemaakt van madeleines op lange prikkers. Die kun je eenvoudig uitdelen! Het ziet er niet alleen feestelijk uit, ze zijn ook nog eens super lekker. Met kruidige cakes vol sinaasappel, walnoten, kruidnagel en kaneel in een chocoladejasje én pistache madeleines met rozenwater en witte chocolade.

Yannis

Recept van
Yannis

Goed te doen
(0) reviews

Ingrediënten

Madeleines melomakarona

  • 4 eieren (M)
  • 160 gram fijne suiker
  • 215 gram roomboter
  • 40 gram honing
  • 8 gram bakpoeder
  • 220 gram bloem
  • 24 gram walnoten
  • 1 rasp van sinaasappel
  • 40 milliliter vers geperste sinaasappelsap
  • 1.5 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels kaneel

Madeleines pistache-rozenwater

  • 4 eieren (M)
  • 200 gram fijne suiker
  • 215 gram roomboter
  • 8 gram bakpoeder
  • 220 gram bloem
  • 50 gram pistache pasta
  • 4 eetlepels rozenwater

Decoratie

  • 200 gram walnoten, grof gehakt
  • 350 gram pure chocolade (70%)
  • 200 gram pistache (gebraden en gepeld)
  • 350 gram witte chocolade
  • 350 gram blauw rolfondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Hakmolen
  • Madeleine bakvorm
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Fondant smoother
  • Piepschuim ei
  • Blauw en groen papier
  • Lange satéprikkers
  • Rasp
  • Zeef

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Vet de madeleinevorm goed in.
  • Vouw van blauw papier een pauwenhoofd.
  • Vouw van groen papier een mooie waaier voor de staart.

Madeleines melomakarona

  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker tot een schuim in 5-8 minuten.
  • Zeef de bloem en bakpoeder en spatel door het eimengsel.
  • Hak de walnoten fijn.
  • Voeg de noten, kaneel, kruidnagel en sinaasappelrasp toe.
  • Voeg de honing en de gesmolten boter toe.
  • Voeg ook de sinaasappelsap toe.
  • Vul de madeleinevorm voor ⅔ met beslag.
  • Vet de vorm voor 10-15 minuten in de koelkast.
  • Bak de madeleines in 7-8 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Madeleines pistache-rozenwater

  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker tot een schuim in 5-8 minuten.
  • Zeef de bloem en bakpoeder en spatel door het eimengsel.
  • Voeg de pistache pasta toe en meng.
  • Voeg de gesmolten boter toe.
  • Voeg tot slot het rozenwater toe.
  • Vul de madeleinevorm voor ⅔ met beslag.
  • Vet de vorm voor 10-15 minuten in de koelkast.
  • Bak de madeleines in 7-8 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Decoratie

  • Hak de pistache- en walnoten grof.
  • Smelt de pure en witte chocola.
  • Doop de melomakarona madeleines met de schelp-kant in de pure chocolade.
  • Doop ze voor 1/3e in de walnoten en laat uitharden.
  • Doop de pistache madeleines met de schelp-kant in de witte chocolade.
  • Doop ze voor 1/3e in de pistachenoten en laat uitharden.

Opbouw

  • Rol de rolfondant uit en bekleed het piepschuim ei ermee.
  • Steek het pauwenhoofd aan de voorkant in de bol en de groene staart in de achterkant.
  • Rijg de madeleines om-en-om aan lange satéprikkers, 5 per stokje.
  • Steek de madeleine stokjes voor de groene staart in het piepschuim ei.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.