Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Hakmolen
- Grote rasp
- 3x bakvorm van ø 22 centimeter
- 2x taartring van ø 20 centimeter
- 1x verstelbare taartring op ø 24 centimeter
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Bakplaat
- Thermometer
- Marmeren plaat
- Spatels
- Bakkwast
- Chocolade XL ei vorm
- Paashaas chocoladevorm
- Siliconen paaseieren vorm
- Acetaatfolie rol
- Acetaatfolie blad
- Taartzaag
- Taartschraper
- Houten hamertje
- Cake bord van ø 20-25 centimeter
Voorbereiding
- Week de gelatine in koud water.
- Laat de mango en passievrucht ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte.
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
- Bedek de taartringen strak met vershoudfolie.
- Bekleed de verstelbare taartring met acetaatfolie.
Carrot cake
- Mix de droge ingrediënten.
- Mix de natte ingrediënten.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en mix tot een geheel.
- Spatel de geraspte wortel en walnoten erdoorheen.
- Vul de 3 bakvormen met het beslag.
- Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Mango passievrucht gelei
- Pureer de mango.
- Doe de mango, passievrucht en suiker in een steelpan en laat kort koken.
- Laat afkoelen tot onder de 60 graden.
- Voeg de geweekte gelatine toe.
- Giet het fruit in de taartringen van ø 20 centimeter.
- Laat opstijven in de vriezer.
Roomkaasmousse
- Klop de roomkaas stijf met de kristalsuiker en vanille aroma.
- Klop de slagroom tot zachte pieken.
- Verwarm de geweekte gelatine kort en maak familie met de slagroom.
- Giet bij de overige slagroom en klop tot stijve pieken.
- Spatel de slagroom door de roomkaas.
- Doe in een spuitzak en knip een kleine opening als je gaat opbouwen.
Chocolade decoratie
- Tempereer de witte chocolade op de marmeren plaat.
- Vul de XL ei vorm met de chocolade.
- Draai de vorm ondersteboven en laat het overtollige chocolade eruit lopen. Strijk af.
- Laat hard worden.
- Vul de paashaas vorm met de chocolade en laat hard worden.
- Vul de siliconen paaseieren vorm met de chocolade en laat hard worden.
- Maak de marmeren plaat schoon en plaats hem in de vriezer.
- Maak met chocolade snelle dunne strepen op de koude marmeren plaat.
- Laat kort hard worden en verzamel de chocolade dan met een schraper.
- Vouw in de vorm van een nestje.
- Herhaal tot je de gewenste grootte hebt.
- Plaats de paashaas in het grote ei en maak het ei dicht, door beide kanten tegen elkaar te plakken. Verwarm de rand van 1 helft kort tegen de onderkant van een warm pannetje.
Opbouw
- Snijd de taartlagen recht met de taartzaag.
- Leg de eerste plak cake in de verstelbare taartring op het cake bord. Zorg dat de cake aan beide kanten ongeveer 0,5 centimeter van de rand van de taartring afzit.
- Vul de randen en bovenkant van de cakelaag met de roomkaasmousse.
- Plaats hier een laag mango passievrucht op en dek af met de mousse.
- Plaats hier weer een laag cake op en dek wederom af met de mousse.
- Plaats de tweede laag mango passievrucht hierop en dek af met de mousse.
- Plaats de laatste cake laag hierop, duw aan en bedek met de mousse.
- Laat opstijven in de vriezer.
- Kleur de overgebleven mousse in licht geel, licht groen en licht roze.
- Doe ieder in een aparte spuitzak.
- Haal de verstelbare taartring van de taart.
- Spuit van onderen naar boven een lichtgroene baan, een lichtgele baan en een lichtroze baan rondom de taart.
- Strijk glad af met de taartschraper.
- Plaats het chocolade nest op de taart.
- Leg het XL ei erin en omring met wat paaseieren.
- Plaats op de taartplateau en serveer met de houten hamer.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.