Terug

De Paashaas of het Ei?

Probeer eens deze worteltaart voor Pasen! Hij is gevuld met roomkaas mousse en mango passievrucht gelei en versierd met een witte chocolade nestje met daarin witte chocolade eieren. Tik het grote ei met het hamertje kapot en ontdek de verrassing in het ei!

Zeinab

Recept van
Zeinab

Moeilijk
(59) reviews

Ingrediënten

Carrot cake

  • 250 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 1 theelepel baking soda 
  • 1 eetlepel kaneel 
  • ½ theelepel gember
  • ¼ theelepel nootmuskaat 
  • ½ theelepel zout 
  • 180 milliliter zonnebloemolie
  • 4,5 eieren 
  • 275 gram lichtbruine basterdsuiker 
  • 50 gram kristalsuiker 
  • 125 gram ongezoete appelmoes
  • 1 eetlepel vanille aroma 
  • 300 gram geraspte wortel
  • 100 gram walnoten

Mango passievrucht gelei

  • 14 gram gelatineblaadjes halal
  • 250 gram mango (vriezer)
  • 200 gram passievrucht (vriezer)
  • 80 gram kristalsuiker

Roomkaas mousse

  • 20 gram gelatineblaadjes halal
  • 1200 gram roomkaas
  • 600 gram slagroom
  • 200 gram kristalsuiker 
  • 2 eetlepels vanille aroma

Chocolade versiering

  • 1 kilo witte chocolade callets 
  • Baby roze kleurstof
  • Helder groene kleurstof 
  • Gele kleurstof 
  • Groene chocolade kleurstof 
  • Gele chocolade kleurstof
  • Goudpoeder 

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Hakmolen
  • Grote rasp 
  • 3x bakvorm van ø 22 centimeter
  • 2x taartring van ø 20 centimeter
  • 1x verstelbare taartring op ø 24 centimeter
  • Bakpapier 
  • Vershoudfolie
  • Bakplaat
  • Thermometer
  • Marmeren plaat 
  • Spatels 
  • Bakkwast
  • Chocolade XL ei vorm 
  • Paashaas chocoladevorm
  • Siliconen paaseieren vorm
  • Acetaatfolie rol 
  • Acetaatfolie blad
  • Taartzaag 
  • Taartschraper
  • Houten hamertje
  • Cake bord van ø 20-25 centimeter

Voorbereiding

  • Week de gelatine in koud water. 
  • Laat de mango en passievrucht ontdooien. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte. 
  • Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier. 
  • Bedek de taartringen strak met vershoudfolie.
  • Bekleed de verstelbare taartring met acetaatfolie. 

Carrot cake

  • Mix de droge ingrediënten.
  • Mix de natte ingrediënten. 
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en mix tot een geheel.
  • Spatel de geraspte wortel en walnoten erdoorheen. 
  • Vul de 3 bakvormen met het beslag.
  • Bak in ongeveer 30 minuten gaar. 

Mango passievrucht gelei

  • Pureer de mango. 
  • Doe de mango, passievrucht en suiker in een steelpan en laat kort koken. 
  • Laat afkoelen tot onder de 60 graden.
  • Voeg de geweekte gelatine toe.
  • Giet het fruit in de taartringen van ø 20 centimeter. 
  • Laat opstijven in de vriezer. 

Roomkaasmousse

  • Klop de roomkaas stijf met de kristalsuiker en vanille aroma.
  • Klop de slagroom tot zachte pieken.
  • Verwarm de geweekte gelatine kort en maak familie met de slagroom.
  • Giet bij de overige slagroom en klop tot stijve pieken. 
  • Spatel de slagroom door de roomkaas.
  • Doe in een spuitzak en knip een kleine opening als je gaat opbouwen. 

Chocolade decoratie

  • Tempereer de witte chocolade op de marmeren plaat. 
  • Vul de XL ei vorm met de chocolade. 
  • Draai de vorm ondersteboven en laat het overtollige chocolade eruit lopen. Strijk af. 
  • Laat hard worden.
  • Vul de paashaas vorm met de chocolade en laat hard worden. 
  • Vul de siliconen paaseieren vorm met de chocolade en laat hard worden. 
  • Maak de marmeren plaat schoon en plaats hem in de vriezer. 
  • Maak met chocolade snelle dunne strepen op de koude marmeren plaat. 
  • Laat kort hard worden en verzamel de chocolade dan met een schraper. 
  • Vouw in de vorm van een nestje. 
  • Herhaal tot je de gewenste grootte hebt. 
  • Plaats de paashaas in het grote ei en maak het ei dicht, door beide kanten tegen elkaar te plakken. Verwarm de rand van 1 helft kort tegen de onderkant van een warm pannetje.

Opbouw

  • Snijd de taartlagen recht met de taartzaag. 
  • Leg de eerste plak cake in de verstelbare taartring op het cake bord. Zorg dat de cake aan beide kanten ongeveer 0,5 centimeter van de rand van de taartring afzit. 
  • Vul de randen en bovenkant van de cakelaag met de roomkaasmousse.
  • Plaats hier een laag mango passievrucht op en dek af met de mousse. 
  • Plaats hier weer een laag cake op en dek wederom af met de mousse. 
  • Plaats de tweede laag mango passievrucht hierop en dek af met de mousse. 
  • Plaats de laatste cake laag hierop, duw aan en bedek met de mousse. 
  • Laat opstijven in de vriezer. 
  • Kleur de overgebleven mousse in licht geel, licht groen en licht roze.
  • Doe ieder in een aparte spuitzak. 
  • Haal de verstelbare taartring van de taart.
  • Spuit van onderen naar boven een lichtgroene baan, een lichtgele baan en een lichtroze baan rondom de taart. 
  • Strijk glad af met de taartschraper. 
  • Plaats het chocolade nest op de taart.
  • Leg het XL ei erin en omring met wat paaseieren. 
  • Plaats op de taartplateau en serveer met de houten hamer. 

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren