E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dily’s Worteltaart

Beth

Recept van
Beth

Taart
Makkelijk
(31) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 400 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 4 eieren
  • 240 milliliter plantaardige olie
  • 380 gram wortels, gerapst
  • 25 gram geraspte kokos
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • boter om in te vetten

Frosting

  • 60 gram zachte boter
  • 100 gram roomkaas
  • 250 gram poedersuiker
  • 1.5 theelepel vanille-extract

Garnering

  • fondant
  • oranje kleurstof
  •  groene kleurstof

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet 2 bakvormen met een diameter van 20 centimeter in met boter en bestuif met bloem.

Cake

  • Meng bloem, bakpoeder, basterdsuiker en kaneelpoeder in een grote kom door elkaar.
  • Roer eieren en olie door de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
  • Voeg wortel, kokosrasp, walnoten en pompoenpitten toe en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de taarten circa 30 minuten tot ze gaar zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Frosting

  • Mix roomboter en roomkaas in een staande mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige massa.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.

Samenstellen

  • Leg een cake op een bord en smeer de helft van de frosting erop.
  • Bedek met de tweede cake en smeer hier de andere helft van de frosting op.

Garnering

  • Verdeel het fondant in twee ongelijke delen.
  • Meng door het kleine deel de groene kleurstof en door het grote deel de oranje kleurstof.
  • Pak een stuk van het oranje fondant en maak een bolletje.
  • Rol het bolletje in een wortelvorm. Maak een kuiltje in de bovenkant van de wortel.
  • Pak een stuk van het groene fondant en rol er een dunne sliert van.
  • Snijd de sliert in stukjes. Plak een paar sliertjes aan de onderkant aan elkaar vast.
  • Steek de bladeren in de kuil van de wortel.
  • Decoreer de taart met de fondant worteltjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.