Terug

Dily’s Worteltaart

Beth

Recept van
Beth

Makkelijk
(15) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 400 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 4 eieren
  • 240 milliliter plantaardige olie
  • 380 gram wortels, gerapst
  • 25 gram geraspte kokos
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • boter om in te vetten

Frosting

  • 60 gram zachte boter
  • 100 gram roomkaas
  • 250 gram poedersuiker
  • 1.5 theelepel vanille-extract

Garnering

  • fondant
  • oranje kleurstof
  •  groene kleurstof

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet 2 bakvormen met een diameter van 20 centimeter in met boter en bestuif met bloem.

Cake

  • Meng bloem, bakpoeder, basterdsuiker en kaneelpoeder in een grote kom door elkaar.
  • Roer eieren en olie door de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
  • Voeg wortel, kokosrasp, walnoten en pompoenpitten toe en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de taarten circa 30 minuten tot ze gaar zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Frosting

  • Mix roomboter en roomkaas in een staande mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige massa.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.

Samenstellen

  • Leg een cake op een bord en smeer de helft van de frosting erop.
  • Bedek met de tweede cake en smeer hier de andere helft van de frosting op.

Garnering

  • Verdeel het fondant in twee ongelijke delen.
  • Meng door het kleine deel de groene kleurstof en door het grote deel de oranje kleurstof.
  • Pak een stuk van het oranje fondant en maak een bolletje.
  • Rol het bolletje in een wortelvorm. Maak een kuiltje in de bovenkant van de wortel.
  • Pak een stuk van het groene fondant en rol er een dunne sliert van.
  • Snijd de sliert in stukjes. Plak een paar sliertjes aan de onderkant aan elkaar vast.
  • Steek de bladeren in de kuil van de wortel.
  • Decoreer de taart met de fondant worteltjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.