Terug

Drumroll, please!

Eric heeft zijn 2 hobby's gecombineerd in deze Wie ben ik-taart. Want naast enthousiast bakker, is Eric ook drummer in een band. Zijn taart krijgt dus de vorm van een snaredrum en die maakt hij van een pandan kokostaart met Russische botercrème en kokoscustard.

Eric

Recept van
Eric

Goed te doen
(5) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 720 gram bloem T45
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 0.25 theelepel kaneel
  • 340 gram boter
  • 600 gram suiker
  • 6 eieren (maat L)
  • 3 theelepels pandan extract
  • 0.5 theelepel kokosextract
  • 340 gram karnemelk
  • 150 gram kokosrasp

Kokoscustard

  • 400 milliliter kokosmelk
  • 170 gram slagroom
  • 150 gram suiker
  • 30 gram maïzena
  • 2 eieren (maat L)
  • 0.25 theelepel fijn zeezout
  • 30 gram boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 140 gram kokosrasp

Russische botercrème

  • 500 gram roomboter
  • 320 gram gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 0.25 theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepel vanille-extract

Fondant

  • 450 gram marshmallows
  • 5 eetlepels water
  • 900 gram poedersuiker
  • 1 blik kokosolie
  • zwarte kleurstof (gel)

Opbouw

  • tylose poeder
  • Kleurspray Metallic Zilver
  • Foodpaint Metallic Dark Silver

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Springvorm van ø 24 centimeter
  • Spatel
  • Garde
  • Zeef
  • Taartrek
  • Taartzaag
  • Draaiplateau
  • Satéprikkers
  • Deegroller
  • Smoother
  • Magnetron

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier. Vet ook het bakpapier in.
  • Haal de boter voor de Russische botercrème 45-60 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Maak de fondant een dag van tevoren.

Cake

  • Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
  • Mix de boter en de suiker ongeveer 4 – 5 minuten in een staande mixer tot het licht en luchtig is.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot alles opgenomen is.
  • Schraap de zijkant regelmatig voor de volgende toevoeging.
  • Voeg het pandan- en kokos extract toe en mix nog een halve minuut.
  • Voeg de helft van het bloemmengsel toe op lage snelheid.
  • Voeg de karnemelk, terwijl de mixer langzaam draait, toe.
  • Herhaal met bloem en karnemelk en schraap de kom.
  • Voeg de kokos toe en meng totdat alles goed gemengd is.
  • Verdeel het beslag over de vormen en strijk het mengsel glad.
  • Bak de cake in ongeveer 40 – 55 minuten gaar totdat een prikker schoon uit de cake komt.
  • Laat de cakes 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster.

Kokoscustard

  • Breng de kokosmelk, suiker en slagroom licht aan de kook.
  • Meng de maïzena en het zout met de eieren.
  • Schenk, wanneer het kokosmengsel begint de sudderen, een kwart bij het eimengsel en roer goed door.
  • Giet het eimengsel terug in de pan, blijf constant roeren.
  • Blijf verwarmen totdat het mengsel dikker wordt en er grote bellen ontstaan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de boter en vanille toe en meng goed door.
  • Zeef de room en voeg de kokosrasp toe.
  • Giet de custard in een schaal en bedek met folie.
  • Plaats in de koelkast tot het goed gekoeld is.

Russische botercrème

  • Het is belangrijk dat de boter niet te koud is, maar zeker ook niet te zacht. Als je de boter vastpakt mag het slechts een klein beetje indeuken.
  • Mix de boter zo’n 5 minuten met een snuf zout op hoge snelheid tot het zacht, fluffy en licht van kleur is.
  • Voeg vanille extract en de helft van de gecondenseerde melk toe.
  • Voeg daarna de overige gecondenseerde melk toe en mix weer goed door, tot je een zijdezachte botercrème hebt.
  • Schep ongeveer een kwart van de crème in een spuitzak en knip er aan de onderkant een opening in van ongeveer 1 centimeter.

Fondant

  • Verwarm de marshmallows in de magnetron voor 30 – 60 seconden tot ze beginnen te smelten.
  • Roer voorzichtig het water en vanille extract erdoor totdat het een glad mengsel is.
  • Meng de poedersuiker er in gedeelten door tot je een plakkerig deeg hebt.
  • Houdt een gedeelte van het poedersuiker achter om te kneden.
  • Smeer je handen goed in met kokosolie/shortening en begin met kneden zodat het deeg werkbaarder en flexibeler wordt.
  • Stort het deeg op het aanrecht en kneed 5 -10 minuten verder totdat de fondant glad is en niet meer plakkerig.
  • Maak 1/3e van de fondant zwart.
  • Vorm de fondant tot een bal, wikkel deze in folie en laat een nacht in de koelkast liggen.
  • Laat voor gebruik de fondant op kamertemperatuur komen en rol deze uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.

Opbouw

  • Snijd de bolle bovenkant van de cakes en snijd ze daarna horizontaal doormidden.
  • Plaats de eerste laag op een draaitafel.
  • Spuit een dijkje van botercrème en vul het midden met 1/3e van de kokoscustard.
  • Plaats hierop een andere cakelaag.
  • Herhaal deze stappen totdat je eindigt met een laag cake.
  • Smeer een dunne laag botercrème over de gehele taart en laat hem 10 – 15 minuten opstijven in de koeling.
  • Smeer daarna de hele cake af met de overgebleven crème en strijk het glad.
  • Koel de taart opnieuw voordat je hem bekleedt met fondant.
  • Rol de zwarte fondant uit tot ongeveer 3 millimeter dikte.
  • Snijd een strook af die even breed is als de hoogte van de taart. Zorg dat je de hele taart er rondom mee kunt bedekken.
  • Wikkel de strook om de taart.
  • Rol de witte fondant uit tot 3 millimeter dikte.
  • Snijd 2 stroken van 3 centimeter breed en 2 stroken van 1 centimeter breed. Zorg dat ze iets langer zijn dan de omvang van de taart.
  • Steek ook 8 cirkels van ø 3 centimeter uit en steek in het midden hiervan met een ø 1 centimeter uitsteker kleine rondjes.
  • Maak 8 staafjes van 5 millimeter dik en even hoog als de taart.
  • Rol tot slot 32 kleine balletjes van de overige fondant.
  • Spuit alle stroken, cirkels, knopjes en staafjes zilver en laat drogen.
  • Plak de 3 centimeter brede stroken aan de boven- en onderkant van de taart. Snijd eventueel overtollige fondant weg.
  • Plak de cirkels gelijkmatig rondom tussen de 2 stroken op de taart. Begin waar de zwarte fondant bij elkaar komt, zodat je deze straks kunt afdekken.
  • Plak de staafjes verticaal in het midden van de cirkels.
  • Plak de smalle stroken rondom aan de boven- en onderkant van de taart over de staafjes. Werk strak af.
  • Plak de bolletjes aan weerszijden van de staafjes, als kleine schroefjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.