Terug

Effe wachten Picasso

Effe wachten… pizzaman! Maar dan in kubisme stijl. Deze buste van André is zoals Picasso hem zou maken. Met een oog hier en een mond daar. Of Picasso hem ook zo lekker zou bakken, is de vraag. Maar jij kan dat zeker! Deze taart is gemaakt van earl grey cake en een lekkere zachte crème van grapefruit, die alles behalve bitter is!

Yannis

Recept van
Yannis

Goed te doen
(3) reviews

Ingrediënten

Madeira Sponge Cake

  • 1500 gram bloem
  • 18 eieren
  • 1050 gram suiker
  • 1050 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 66 gram bakpoeder
  • 21 zakjes Earl Grey-thee
  • 120 milliliter kokend water
  • bergamot aroma

Zwitserse meringue botercrème

  • 125 gram eiwit
  • 250 gram suiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram shortening
  • 2 rasp van grapefruits
  • 4 eetlepels grapefruitsap

Opbouw

  • 1 kilo modeleer chocolade wit
  • 20 gram maïzena
  • 400 gram rolfondant groen
  • 300 gram rolfondant rood
  • 200 gram rolfondant wit
  • 150 gram rolfondant zwart
  • 200 gram rolfondant blauw

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • 2 bakvormen van 32 x 25 x 7 centimeter
  • 1 ronde bakvorm van ∅17 centimeter
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Fondant smoother
  • Modelleer gereedschap
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Trek een sterke thee van 120 milliliter kokend water en 18 zakjes earl grey thee.
  • Vet de bakvormen goed in en bekleed met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Madeira Sponge Cake

  • Maak het recept in 3x in verband met de hoeveelheid.
  • Klop de boter en de suiker romig in 3-4 minuten.
  • Meng de bloem en bakpoeder.
  • Voeg 3 eieren en 3 eetlepels bloem toe en meng goed. Herhaal dit nog een keer.
  • Voeg daarna de bloem in delen toe.
  • Voeg ongeveer 35 milliliter sterke thee per cake toe.
  • Knip de overgebleven theezakjes open en voeg de inhoud toe.
  • Voeg bergamot aroma toe naar smaak, ongeveer 5 milliliter per cake.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak in zo’n 40 minuten gaar.
  • Herhaal tot je 3 cakes hebt gebakken.

Zwitserse meringue botercrème

  • Klop het eiwit en de suiker au bain-marie op tot de suiker is opgelost, ongeveer 70 graden.
  • Haal van de warmtebron en mix tot een stevige meringue op kamertemperatuur.
  • Voeg de boter blokje voor blokje toe.
  • Voeg ook de shortening toe.
  • Voeg tot slot rasp en sap van de grapefruit toe en klop goed door.

Opbouw

  • Bouw de taart op door de cakes te snijden, te stapelen en te vullen met botercrème.
  • Kneed de modelleer chocolade soepel. Gebruik eventueel wat maizena hiervoor.
  • Maak de losse onderdelen aan het gezicht van de modelleer chocolade. Gebruik je eigen creativiteit als een echte Picasso!
  • Rol de fondant dun uit en bekleed de taart naar eigen inzicht met verschillende kleuren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.