Voorbereiding
- Vet een tulbandvorm in en bestuif met paneermeel.
 - Verwarm de oven voor op 180°C.
 
Tulband
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
 - Meng de rozijnen, amandelen, walnoten, pecannoten en vanillesuiker door de appels.
 - Klop in een andere kom boter en suiker wit en luchtig.
 - Voeg het vanille-extract en cognac toe aan het botermengsel.
 - Mix in een andere kom de eieren.
 - Voeg de opgeklopte eieren al roerende langzaam toe aan het botermengsel tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
 - Voeg de bloem in drie delen toe aan het botermengsel en spatel tot een glad beslag.
 - Voeg het appelmengsel toe aan het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen.
 - Giet het beslag in de bakvorm en bak de tulband in circa 45-60 minuten in de oven.
 - Controleer na de baktijd de gaarheid van de cake door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
 - Laat de tulband afkoelen, keer de tulband om op een bord en verwijder de bakvorm.
 - Bestuif de tulband voor serveren met poedersuiker.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.