Terug

Familietulband

Emma

Recept van
Emma

Makkelijk
(43) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 50 gram paneermeel

Cake

  • 4 appels (bij voorkeur Goudrenet)
  • 200 gram rozijnen
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 60 gram walnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 250 gram roomboter (plus extra voor het invetten)
  • 400 gram suiker
  • 1.5 theelepel vanille-extract
  • 30 milliliter cognac
  • 5 eieren
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een tulbandvorm in en bestuif met paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Cake

  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Meng de rozijnen, amandelen, walnoten, pecannoten en vanillesuiker door de appels.
  • Klop in een andere kom boter en suiker wit en luchtig.
  • Voeg het vanille-extract en cognac toe aan het botermengsel.
  • Mix in een andere kom de eieren.
  • Voeg de opgeklopte eieren al roerende langzaam toe aan het botermengsel tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
  • Voeg de bloem in drie delen toe aan het botermengsel en spatel tot een glad beslag.
  • Voeg het appelmengsel toe aan het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 45-60 minuten in de oven.
  • Controleer na de baktijd de gaarheid van de cake door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
  • Laat de tulband afkoelen, keer de tulband om op een bord en verwijder de bakvorm.
  • Bestuif voor serveren met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.