E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Om in te Lijsten

Wat hoort er absoluut thuis op elk feestje? Juist, taart! Deze heerlijke cartoon cake met praliné, frambozen en hazelnoten is een regelrecht feestje op je bord.

Aruna

Recept van
Aruna

Taart
Moeilijk
(14) reviews

Ingrediënten

Frambozen-hazelnootbiscuit

  • 635 gram ongezouten roomboter
  • 625 gram kristalsuiker
  • 13 eieren
  • 20 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 315 gram bloem
  • 315 gram hazelnoten
  • 200 gram zure room
  • 250 gram verse frambozen

Banketbakkersroom

  • 850 milliliter volle melk
  • 3 eidooiers
  • 180 gram kristalsuiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 60 gram maïzena

Hazelnootcrème

  • Banketbakkersroom
  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram praliné pasta

Zwitserse meringue botercrème

  • 240 gram eiwit
  • 350 gram kristalsuiker
  • 750 gram ongezouten roomboter
  • Gele gelkleurstof
  • Groene gelkleurstof

Decoratie

  • 1000 gram witte fondant
  • 200 gram zwarte fondant
  • Roze fondant 
  • Natuurlijke roze kleurstof
  • Natuurlijke rode kleurstof
  • Natuurlijke gele kleurstof
  • Natuurlijke groene kleurstof

Bereidingswijze

om in te lijsten - cartoontaartMet deze cartoon cake weet je zeker dat je de jarige verrast! Een plaatje om te zien en heel lekker om op te eten. Volgens Robèrt is “de mix van hazelnoot en amandelen is natuurlijk een geweldige combinatie!”

Bakbenodigdheden

  • Roze cakedrum met een diameter van 30 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Deegroller
  • Fondant uitrolmat 
  • 5 springvormen met een diameter van 20 centimeter
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Garde
  • Kommen
  • Zeef
  • Bakplaat
  • Vershoudfolie

Voorbereiding voor de cartoon cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet 5 springvormen met een diameter van 20 centimeter in.
  • Bekleed 5 springvormen met bakpapier.

Frambozen-hazelnoot biscuit

  • Meng de boter en de suiker in een kom tot een romig geheel.
  • Maal vervolgens de hazelnoten fijn in een foodprocessor.
  • Meng de hazelnootmeel, gezeefde bloem en bakpoeder in een kom goed door.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg dan de zure room toe aan het botermengsel.
  • Mix het bloemmengsel op de laagste stand van de mixer er doorheen.
  • Giet het beslag in gelijke delen in de 5 springvormen en verdeel de frambozen over het beslag.
  • Bak de biscuits gaar in 20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen voor de opbouw van de cartoon cake.

Banketbakkersroom

  • Meng 100 milliliter melk met 150 gram suiker, de eidooiers en de maïzena in een kom goed door.
  • Breng de overgebleven melk, overgebleven suiker en het merg van 1 vanillestokje in een steelpan aan de kook.
  • Voeg de helft van het melkmengsel toe aan de eidooiers. Blijf goed roeren, anders kunnen de eieren gaan stollen. 
  • Breng het mengsel vervolgens weer in een steelpan, al roerend, aan de kook.
  • Zeef de banketbakkersroom, giet het op een bakplaat, bedek de room met vershoudfolie en laat het afkoelen.

Hazelnoot crème

  • Klop de boter in ongeveer 5 minuten luchtig in een kom.
  • Roer dan de praliné pasta door de boter.
  • Voeg beetje bij beetje de banketbakkersroom toe en klop dit in ongeveer 5 minuten stijf.

Zwitserse meringue botercrème

  • Verwarm de eiwitten en de suiker au bain-marie tot de suiker is gesmolten.
  • Schenk het eiwitmengsel in een kom en klop dit tot een stevige meringue.
  • Meng de boter door de meringue en klop het tot een luchtige botercrème. 
  • Voeg de kleurstoffen toe aan de Zwitserse meringue botercrème.

Opbouw van de cartoon cake

  • Leg de lagen cake op elkaar, vul deze met hazelnootcrème en smeer deze af met witte meringue crème. 
  • Zet de taart in de koelkast.
  • Maak 6 lange lijnen met het zwarte fondant.
  • Haal de taart uit de koelkast, smeer deze af met roze meringue botercrème en zet de taart terug in de koelkast. 
  • Decoreer de taart met een roze fondant drip.
  • Decoreer de taart met hazelnootcrème en roze fondant, zodat het lijkt alsof de taart uit diverse lagen bestaat. Zet de taart in de vriezer.
  • Haal de taart uit de vriezer, snijd hier een punt uit en smeer deze af met roze meringue crème.
  • Maak 2 kaarsen en zet deze boven op de cartoon cake.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.