E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een gestapelde sinaasappel smaaksensatie

Duik in de zoete wereld van deze financiers piramide! De karamel houdt de piramide stevig overeind en de trap is gedecoreerd met een zoete icing. En wat zal er achter dat deurtje boven op de piramide zitten?

Rachida

Recept van
Rachida

Cake
Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Financiers

  • 260 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 246 gram eiwit
  • 40 gram honing
  • 150 gram kristalsuiker
  • 126 gram amandelmeel
  • 99 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • Rasp van 1 sinaasappel

Anijs-gemberkoek

  • 260 gram bloem
  • 1,5 gram bakpoeder
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 3 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gemalen anijs
  • Snufje zout
  • 108 milliliter schenkstroop

Icing

  • 360 gram poedersuiker
  • 60 gram eiwit
  • Snufje zout
  • Paar druppels azijn

Karamel

  • 100 gram kristalsuiker
  • 10 milliliter water

Decoratie

  • 25 gram groene fondant

Bereidingswijze

een gestapelde sinaasappel smaaksensatie - financiers torenLaat je creativiteit de vrije loop met dit financiers bouwwerk! In combinatie met de anijs-gemberkoek zet je een indrukwekkende financiers piramide op tafel.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Siliconen bakmat
  • Snijpatroon voor de gemberkoek
  • Bakpapier
  • Siliconen bakvorm
  • Steelpan
  • Spuitzak
  • Rasp
  • Rooster
  • Fondantroller 
  • Uitsteker bladvorm

Voorbereiding voor financiers bouwwerk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Financiers

  • Smelt de boter in een steelpan en haal van het vuur als de boter bruin kleurt. 
  • Zet de steelpan in een bak met ijswater. Zorg ervoor dat de boter afkoelt tot 45 graden. 
  • Doe de eiwitten, kristalsuiker, honing en een snufje zout in een kom en meng dit goed door.
  • Zeef vervolgens de bloem, amandelmeel en bakpoeder boven het eiwitmengsel.
  • Voeg de boter toe aan het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en vul de financiervormen. 
  • Bestrooi de financiers met de sinaasappelrasp. 
  • Bak de financiers gaar in ongeveer 16 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de financiers direct uit de vorm en laat ze op een rooster volledig afkoelen.

Anijs-gemberkoek

  • Zet de oven terug op 165 graden.
  • Meng de roomboter, basterdsuiker, schenkstroop en alle kruiden in een kom tot een luchtig geheel.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en kneed tot het volledig is opgenomen.
  • Verpak het deeg in verhoudfolie en laat het rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een siliconen bakmat en gebruik de patronen om de gemberkoek op maat te snijden. Zorg ervoor dat het deeg een hoogte heeft van maximaal 1 centimeter.
  • Bak de gemberkoek gaar in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Icing

  • Ontvet de mixer en mengkom met een beetje azijn.
  • Meng de poedersuiker, het eiwit en een snufje zout in een kom totdat er stevige pieken ontstaan. 

Karamel

  • Verwarm de kristalsuiker en water in een steelpan totdat de suiker is opgelost en er een karamel ontstaat.

Opbouw van het financiers bouwwerk

  • Plak de anijs-gemberkoeken met karamel aan elkaar zodat er een piramide ontstaat en eindig met een dakje van koek.
  • Maak vervolgens het kleine huisje dat boven op de piramide staat. 
  • Markeer met de icing waar de trap komt.
  • Plak de financiers met karamel op de anijs-gemberkoek. Start bij de hoeken en werk langzaam omhoog. 
  • Vul de lege plekken op met financiers die je op maat snijdt. 
  • Decoreer met de icing de trap, de treden en een sierrand. 
  • Maak blaadjes van de fondant en plak die tussen de financiers.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.