Laat je creativiteit de vrije loop met dit financiers bouwwerk! In combinatie met de anijs-gemberkoek zet je een indrukwekkende financiers piramide op tafel.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Siliconen bakmat
- Snijpatroon voor de gemberkoek
- Bakpapier
- Siliconen bakvorm
- Steelpan
- Spuitzak
- Rasp
- Rooster
- Fondantroller
- Uitsteker bladvorm
Voorbereiding voor financiers bouwwerk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Financiers
- Smelt de boter in een steelpan en haal van het vuur als de boter bruin kleurt.
- Zet de steelpan in een bak met ijswater. Zorg ervoor dat de boter afkoelt tot 45 graden.
- Doe de eiwitten, kristalsuiker, honing en een snufje zout in een kom en meng dit goed door.
- Zeef vervolgens de bloem, amandelmeel en bakpoeder boven het eiwitmengsel.
- Voeg de boter toe aan het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en vul de financiervormen.
- Bestrooi de financiers met de sinaasappelrasp.
- Bak de financiers gaar in ongeveer 16 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de financiers direct uit de vorm en laat ze op een rooster volledig afkoelen.
Anijs-gemberkoek
- Zet de oven terug op 165 graden.
- Meng de roomboter, basterdsuiker, schenkstroop en alle kruiden in een kom tot een luchtig geheel.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en kneed tot het volledig is opgenomen.
- Verpak het deeg in verhoudfolie en laat het rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een siliconen bakmat en gebruik de patronen om de gemberkoek op maat te snijden. Zorg ervoor dat het deeg een hoogte heeft van maximaal 1 centimeter.
- Bak de gemberkoek gaar in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Icing
- Ontvet de mixer en mengkom met een beetje azijn.
- Meng de poedersuiker, het eiwit en een snufje zout in een kom totdat er stevige pieken ontstaan.
Karamel
- Verwarm de kristalsuiker en water in een steelpan totdat de suiker is opgelost en er een karamel ontstaat.
Opbouw van het financiers bouwwerk
- Plak de anijs-gemberkoeken met karamel aan elkaar zodat er een piramide ontstaat en eindig met een dakje van koek.
- Maak vervolgens het kleine huisje dat boven op de piramide staat.
- Markeer met de icing waar de trap komt.
- Plak de financiers met karamel op de anijs-gemberkoek. Start bij de hoeken en werk langzaam omhoog.
- Vul de lege plekken op met financiers die je op maat snijdt.
- Decoreer met de icing de trap, de treden en een sierrand.
- Maak blaadjes van de fondant en plak die tussen de financiers.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.