E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Robuuste champignon

Deze stoere flammkuchen met aardse smaken is belegd met oesterzwammen, kastanjechampignons en oude kaas. Inclusief een vleugje truffel om het af te maken!

Ahmed

Recept van
Ahmed

Hartig
(8) reviews

Ingrediënten

Garnering

  • 125 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 10 gram bieslook (fijngehakt)
  • 2 sjalotjes
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 50 gram oesterzwammen
  • 50 gram cantharel
  • 20 gram spinazie
  • 2 eetlepels truffelpesto
  • snufje peper
  • snufje zout

Flammkuchen deeg

  • 327 gram fijne volkorenmeel
  • 1 eetlepel griesmeel
  • 16 gram plantaardige olie
  • 6 gram zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Deegroller
  • Mengkom (2 stuks)
  • Weegschaal
  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Keukenmachine

Voorbereidingen voor flammkuchen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Garnering

  • Meng de crème fraîche met de knoflook in een mengkom, voeg de geraspte oude kaas en de bieslook toe, volg met witte wijnazijn naar smaak (2-4 eetlepels) en breng op smaak met zout en peper.
  • Pel en snijd de sjalot in flinterdunne plakjes en snijd de paddenstoelen in gelijke plakjes van 3 millimeter dik.

Flammkuchen deeg

  • Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een mengkom en voeg 216 gram water toe.
  • Kneed het meelmengsel met de keukenmachine tot een vochtig deeg.
  • Leg het deeg apart en laat 10 minuten rusten.
  • Bestuif het aanrecht met een dun laagje bloem en rol daarop het deeg uit. Vouw het deeg vervolgens 4 keer dubbel en rol het weer uit.
  • Verdeel de griesmeel over de pizzaschep en plaats het deeg op de pizzaschep.
  • Beleg het deeg met een laagje van het crème fraîchemengsel en volg met de plakjes sjalot en de paddenstoelen. (Let op: hoe meer garnering je gebruikt, hoe groter het verschil wordt tussen de baktijd van de randen van de flammkuchen en de kern.)
  • Bak de flammkuchen ongeveer 5 minuten tot de bodem krokant is.

Afwerken/decoratie

  • Garneer de flammkuchen met de spinazie en verdeel de truffelpesto erover.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.