Terug

Frambozen-bavaroiscake

Beth

Recept van
Beth

Moeilijk
(10) reviews

Ingrediënten

Bavarois

  • 400 gram frambozen
  • 2 eidooiers
  • 3 gelatine blaadjes
  • 180 milliliter melk
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 250 milliliter room

Gelei

  • 170 gram frambozen
  • 15 gram suiker
  • 2 gelatine blaadjes

Genoise sponge

  • 100 gram gesmolten boter
  • 8 eieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 280 gram bloem

Frambozen jam

  • 100 gram frambozen
  • 100 gram suiker (met pectine)

Samenstellen

  • 300 gram frambozen
  • 50 gram witte chocolade
  • 100 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed twee springvormen met een diameter van 22 centimeter met bakpapier en smeer goed in met boter.
  • Warm de oven voor op 200°C.

Bavarois

  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop eierdooiers en suiker samen tot luchtig.
  • Breng de melk bijna aan de kook en schenk al kloppend over het eimengsel.
  • Giet dit vervolgens terug in het pan en zet weer op het vuur. Laat zachtjes koken tot een glad mengsel en het aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Wring de gelatine uit, doe bij de crème en roer tot de gelatine opgelost is.
  • Pers de crème door een zeef boven een schaal een laat afkoelen tot het zo dik is als opgeklopte slagroom.
  • Pureer de frambozen en meng door de afgekoeld crème anglaise.
  • Klop de room en vouw voorzichtig door de crème anglaise.
  • Schenk de bavarois in een kom en laat koud staan tot gebruik.

Gelei

  • Week de gelatine in water.
  • Pers frambozen door een zeef tot een puree.
  • Doe de frambozenpuree met de suiker in een kom en warm au bain-marie op.
  • Wring de gelatine uit en meng met door de warme frambozenpuree.
  • Schenk de gelei over een bakplaat en zet in de koelkast.

Genoise sponge

  • Doe eieren en suiker in een grote metalen kom en zet deze au bain-marie op het vuur. Blijf continnu goed kloppen tot het mengsel dik en luchtig is.
  • Haal van de kom uit de pan en blijf nog 3 minuten kloppen.
  • Laat de boter ondertussen smelten.
  • Roer de gesmolten boter door het eimengsel.
  • Meng tot slot voorzichtig de bloem er door.
  • Verdeel het beslag over de springvormen en bak de sponge in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Frambozen jam

  • Verwarm de suiker in een pannetje op laag vuur.
  • Voeg de frambozen toe en laat inkoken tot een jam.

Samenstellen

  • Snijd een sponges horizontaal doormidden en bouw de cake, eventueel in een taartring, als volgt op:
  • laag sponge,
  • laag frambozenjam
  • laag bavarois
  • laag sponge
  • laag frambozen
  • laag bavarois
  • laag sponge
  • laag frambozenjam
  • laag bavarois
  • giet de gelei erover.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Laat afkoelen en doe in een spuitzak.
  • Decoreer de taart met witte chocoladetoefjes.
  • Verwijder eventueel de taartring.
  • Hak hazelnoten fijn en druk deze in de zijkant van de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.