E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Fris en Fruitig

Hoewel een zeepsmaak normaal niet aantrekkelijk klinkt voor een taart, is deze fruitige cartoon cake verrukkelijk! Met pistache, framboos en passievrucht wordt deze taart een echt fruitig feestje.

Dennis

Recept van
Dennis

Cake
Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Framboosbiscuit

  • 10 eieren
  • 334 gram kristalsuiker
  • 50 gram frambozenpoeder
  • 10 gram bloem
  • 35 gram maïzena
  • 340 gram amandelpoeder
  • 10 eiwitten
  • 5 gram zout
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 6 druppels rode kleurstof
  • Anti-smelt poedersuiker

Pistachebiscuit

  • 10 eieren
  • 390 gram kristalsuiker
  • 10 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 250 gram amandelpoeder
  • 75 gram gemalen pistachenoten
  • 10 eiwitten
  • 5 gram zout
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • Een paar druppels groene kleurstof
  • Anti-smelt poedersuiker

Framboos-passievrucht cremeux

  • 400 milliliter passievruchtsap
  • 400 gram frambozen
  • 300 gram kristalsuiker
  • 8 eidooiers
  • 10 gram gelatine
  • 50 gram maïzena
  • 300 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • Frambozenpoeder

Roomkaas Chantilly

  • 300 gram roomkaas
  • 375 gram slagroom
  • 90 gram poedersuiker
  • 10 gram gelatine

Decoratie

  • 500 gram roze fondant
  • 50 gram zwarte fondant

Bereidingswijze

fris en fruitig - cartoon cakeNiet alleen een cartoon cake voor het oog. Robèrt is ook heel enthousiast over de smaken: “De biscuits in deze taart zijn echt heel goed gemaakt en de combinatie van het frisse met de pistache is ook heel tof!”

Bakbenodigdheden

  • Fondantpen 
  • Uitsteekvormen letters
  • Staande mixer met toebehoren
  • Zeef
  • Steelpan
  • Bakplaat
  • Kommen
  • Garde
  • Staafmixer
  • Verhoudfolie
  • Deegroller
  • Spuitzakken

Voorbereiding van de cartoon cake

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.

Framboosbiscuit

  • Meng de hele eieren, 224 gram suiker en de rode kleurstof in een kom tot een glad geheel.
  • Zeef vervolgens de frambozenpoeder, bloem, amandelpoeder en maïzena boven een andere kom.
  • Klop de eiwitten met de overgebleven suiker in een kom tot een zachte meringue.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg het daarna toe aan het eimengsel.
  • Voeg dan de meringue toe aan het eimengsel.
  • Spatel de droge ingrediënten door het beslag. 
  • Verdeel het beslag over een bakplaat.
  • Bak het biscuit gaar in 16 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal het biscuit uit de oven en bestrooi het met anti-smelt poedersuiker.

Pistachebiscuit

  • Meng de hele eieren, 280 gram suiker en de groene kleurstof tot een glad geheel.
  • Zeef de bloem, amandelpoeder, en maïzena boven een andere kom en voeg de gemalen pistachenoten toe.
  • Klop de eiwitten met de overgebleven suiker in een kom tot een zachte meringue.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg het daarna toe aan het eimengsel.
  • Voeg dan de meringue toe aan het eimengsel.
  • Spatel de droge ingrediënten door het beslag. 
  • Verdeel het beslag over een bakplaat.
  • Bak het biscuit gaar in 16 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal het biscuit uit de oven en bestrooi het met anti-smelt poedersuiker.

Uitsnijden cartoon cake biscuit

  • Snijd het biscuit in rechthoeken van 16 centimeter bij 25 centimeter en laat dit goed afkoelen.
  • Snijd van het overgebleven biscuit rechte stukken en laat dit goed afkoelen.

Roomkaas Chantilly

  • Verwarm een deel van de slagroom in een steelpan.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Meng dit goed door tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.
  • Giet het gelatinemengsel bij de koude slagroom en meng dit goed door.
  • Meng de roomkaas met de poedersuiker in een kom tot een glad geheel.
  • Voeg het roomkaasmengsel toe aan het slagroommengsel en meng dit wederom tot een glad geheel.
  • Zet de roomkaas Chantilly 1 uur in koelkast.

Framboos-passievrucht cremeux

  • Pureer de frambozen met een staafmixer en zeef alle pitjes uit de puree.
  • Verwarm de frambozenpuree, passievruchtsap en de suiker in een steelpan tot aan de kook.
  • Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel.
  • Giet langzaam het warme passievruchtmengsel bij het eimengsel en blijf goed roeren.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en verwarm dit tot 82 graden.
  • Haal de steelpan van het vuur, voeg de gelatineblaadjes toe en blijf roeren tot deze zijn opgelost.
  • Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 40 graden.
  • Voeg de helft van boter toe en meng dit tot een gladde cremeux.
  • Giet de cremeux in een schaal, bedek het met verhoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
  • Haal de cremeux uit de koelkast, voeg blokje voor blokje de andere helft van de boter toe en klop dit tot een gladde botercrème.
  • Voeg frambozenpoeder toe tot de cremeux de gewenste kleur heeft.

Opbouw van de cartoon cake

  • Leg een rode, rechthoekige biscuit op een houten plank en verdeel hier een laagje cremeux overheen.
  • Leg hier een groene biscuitplak bovenop en verdeel hier weer een laagje cremeux overheen.
  • Herhaal deze stappen en eindig met een groen biscuit bovenop.
  • Leg het extra gesneden, rechthoekige biscuit boven op de taart.
  • Rol de roze fondant uit.
  • Spuit met fondant zwarte lijnen op de taart.
  • Verdeel het roze fondant over de taart, doe dit zo strak mogelijk.
  • Snijd de letters S, O, A en P uit het overgebleven fondant.
  • Leg de letters op de bovenste, rechthoekige laag biscuit.
  • Spuit met fondant zwarte lijnen rondom de letters.
  • Spuit de roomkaas Chantilly in grote toeven op 2 hoeken van de taart.
  • Spuit met fondant zwarte lijnen aan de onderkant van elke toef.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.