Kransekake met kokos en frambozen
Deze Scandinavische notenboom is perfect als spectaculair kerstdessert of als blikvanger bij de koffie. De kokos- en citrussmaken zorgen voor lekker frisse koekjes.
Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Deegkrabber
- Spuitzakken
- Bakpapier
- Foodprocessor
Voorbereiding voor kransekake
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de bakringen in, strooi wat semolina in de vormen en klop het overtollige semolina eruit.
Kransekake deeg
- Meng de helft van het amandelmeel samen met de helft van de poedersuiker met behulp van een foodprocessor goed door elkaar heen.
- Maal 200 gram bruine amandelen en voeg de helft bij de rest van de ingrediënten.
- Mix dit door elkaar met de staande mixer met de vlindergarde.
- Voeg 4 eiwitten toe en mix kort tot alles goed is gemengd en zet even in de koeling.
- Rasp de limoenen en citroenen.
- Meng de overige helft van het amandelmeel samen met de andere helft van de poedersuiker met behulp van een foodprocessor goed door elkaar heen.
- Voeg de rasp bij het amandel-poedersuikermengsel, meng er vervolgens 4 eiwitten door en zet even in de koeling.
- Pak nu het deeg met de limoen- en citroenrasp en rol mooie lange pillen van ongeveer 1 centimeter dik.
- Rol de pillen door de overgebleven fijn gehakte bruine amandelen en leg ze in de kransekake vorm.
- Herhaal dit tot het deeg op is.
- Bak de ringen in 10 tot 12 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Haal het tweede deeg uit de koeling en rol deze ook uit tot pillen van ongeveer 1 centimeter dik.
- Rol de pillen door de kokos en leg ze in de kransekakevorm.
- Bak de kransekake in 10 tot 12 minuten af in de voorverwarmde oven.
Icing
- Duw de frambozen door een fijne zeef en meng het sap met de poedersuiker.
- Doe een kwart van het suiker-frambozensap in een steelpan en verwarm licht.
- Doe de icing in een cornetje van bakpapier of gebruik een kleine spuitzak met een fijn spuitje.
Opbouw
- Decoreer de kransekake ringen naar wens met een deel van de icing.
- Zet de ringen om en om op elkaar en zet ze vast met een beetje icing.
- Spuit een zigzagpatroon van icing op de ringen.
- Verwarm opnieuw een kwart van de icing als het cornetje leeg is en ga verder met decoreren.
- Herhaal tot de kake af is
- Plaats op de bovenste ring de gebrande bruine amandelen.
- Decoreer de kransekake met sterretjes van marsepein.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren