Terug

10x de meest feestelijke kerstdesserts

Kerstdesserts

10x de meest feestelijke kerstdesserts

Het is alweer bijna Kerst. Kun jij ook niet wachten op de heerlijke kerstdiners die ons weer te wachten staan? Wij zorgen ervoor dat je ze extra feestelijk afsluit met een super lekker kerstdessert. Ga je voor traditioneel of toch iets verrassends? We voorzien je graag van de nodige inspiratie!

 

Paris Kerst

Een Paris-Brest is een echte klassieker uit de Franse bakkerij. De basis is gemaakt van soezendeeg met amandelen en die wordt gevuld met hazelnootcrème. Super lekker en heel erg feestlijk, daarom past hij zo goed op de kersttafel. Robèrt heeft hem voor de gelegenheid omgedoopt tot een heuse Paris Kerst. Hij legt je uit en laat je zien hoe je hem maakt.

Paris kerst

 

Crêpe Suzette

Als je wilt gaan voor het wauw-effect, dan is dit dessert wat je zoekt. We reizen af naar Frankrijk, want de Crêpe Suzette is een klassieker uit de Franse keuken. Het dessert bestaat uit flinterdunne flensjes in een gekarameliseerde saus van boter, suiker en mandarijn of sinaasappel. Thijs gebruikte dit klassieke toetje als inspiratie voor een mooie pannenkoekentaart met sinaasappellikeur, die je na het serveren aan tafel flambeert met Grand Marnier. Ooh’s- en aah’s gegarandeerd.

Taartje van Suzette

 

Trifle

Van Frankrijk naar Engeland dan, want daar zijn ze ook zeker niet vies van een heerlijk dessert. Neem de trifle bijvoorbeeld, een dessert bestaande uit verschillende laagjes. Een trifle wordt vaak in een glazen kom geserveerd, waardoor alle lagen goed zichtbaar zijn. Arjen maakt deze trifle met cake, vanillevla, aardbeienbavarois en bovenop een aantal madeleines. Deze trifle is romig en lekker fris, wat erg goed uitkomt na een zwaar kerstdiner.

De trifle van Arjen

 

Chocolademousse

Last-minute kerststress? Geen paniek! Wij hebben hét kersttoetje dat je in een handomdraai op tafel hebt staan: Chocolademousse van Robèrt. Het is niet moeilijk om te maken en super, super lekker. Verdeel de mousse over mooie feestelijke glaasjes, bestrooi ze eventueel met wat verkruimelde koekjes en garneer het geheel met een hulsttakje (van chocolade). We kennen weinig mensen die hier niet blij van worden.

Chocolademousse van Robèrt

 

Tiramisu

Een van de meest gegeten desserts bij het kerstdiner is toch wel de tiramisu. Letterlijk betekent het: trek mij omhoog, wat je kan vertalen als maak mij blij. Een traditionele tiramisu maak je met biscuit, cacao, koffie, drank en mascarpone. Wil je voor variatie gaan? Laat je dan inspireren door onze bakkers! Daniel maakte bijvoorbeeld een lekkere frisse tiramisu met citroen en lemoncurd. Elizabeth ging voor een stevige tiramisu met hazelnootcrème. Sabine maakte een machtig lekkere zomerse tiramisu met aardbeien. Er is keuze genoeg!

Wil je toch de klassieker maken? Geen probleem! We leggen je uit hoe je hem maakt.

 

 

Fire in the Hole

Als je de naam zo leest, zou dit dessert misschien beter passen bij Oud & Nieuw, maar de Fire in the Hole is ook een perfecte afsluiter van een kerstdiner! De chique chocoladebollen zijn voorzien van een gaatje, waardoor je de vulling kan zien. En die vulling is niet de minste, hij bestaat namelijk uit chocolademousse, mangocrèmeux en frambozencoulis. Wil je iedereen verassen met je bakkunsten? Maak dan dit dessert!

Fire in the Hole

 

Taartje, boompje, feestje

Wil je een op-en-top kersttaart maken? Zoek niet verder! Deze taart bevat alles wat je hartje begeeft. Met amarena kersen, een luchtig biscuit, zachte witte crème en vrolijke kerstboompjes van meringue is deze taart niet alleen een feest om te eten, maar ook zeker om te maken. Extra leuk om de kleine bakkermakkers te laten helpen met de meringue kerstboompjes.

Taartje, boompje, feestje

 

Witte kerst

I’m dreaming of a… Juist, een witte kerst. Laat dat precies zijn wat deze taart uitstraalt. Een heerlijke taart met een kruidig biscuit van wortels, amandelen, hazelnoten en een kruidenmix van onder andere kaneel, gember, kardemom en anijs. Daarbij komt een botercrème van kastanjes en bruine ruim, cranberrycompôte en witte chocolade. Dat is All we want for Christmas. Geef deze taart een extra feestelijke uitstraling door led-lampjes in de taart te verstoppen die je aanzet als je de taart presenteert.

Maak je eigen ‘Witte kerst’

 

Gevulde citroen meringue

Dit is echt zo’n dessert dat je opneemt in je repertoire en er vervolgens jarenlang plezier van hebt. Hij is verrukkelijk en helemaal niet moeilijk om te maken. Bovendien is hij lekker fris en luchtig door de meringue en citrusvulling. Precies wat je wilt na een zwaar kerstdiner! Afgewerkt met frambozen en een blaadje munt, zet je zo een voortreffelijk dessert op tafel. Die het trouwens niet alleen goed doet tijdens de kerstdagen.

Gevulde citroen meringue

 

Cocktail in winters jasje

Deze taart slaat in als een bom! Hoe toepasselijk voor een dessert met de naam Bombe. Hij heeft een krokante bodem van chocolade, hazelnootpraliné en zelfgemaakte feuilletine. Anders dan in het traditionele recept, is deze taart gevuld met biscuit. Om het een winterse uitstraling te geven, pakken we de taart in met een jasje van meringue. Het dessert wordt extra lekker als je er nog wat gevriesdroogde frambozen overheen strooit.

Maak de fruitige Bombe

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.