Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Rooster van 2 centimeter hoog
- Deegroller
- Bakkwast
- Spuitzak
- Liniaal
- Ronde uitsteker van ø 3 centimeter
- Cupcake papiertjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 190 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bladerdeeg
- Meng de bloem, water, zout en 50 gram boter tot een homogeen deeg.
- Verpak in folie en laat 30 minuten koelen in de koelkast.
- Maak een plak van 20×20 centimeter van de overige boter. Let koel weg.
- Neem het deeg uit de koeling en rol het uit tot een plak van 40×20 centimeter.
- Leg de boter er in en vouw het deeg er overheen.
- Rol het geheel uit en vouw het deeg in 3 delen op.
- Draai een kwartslag, rol opnieuw uit en vouw weer in 3 lagen.
- Verpak in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
- Herhaal de stappen van het uitrollen, vouwen, draaien, uitrollen, vouwen en koelen nog 2 keer.
- Rol na de laatste keer koelen het deeg uit tot een dikte van 4-5 millimeter.
- Snijd vierkantjes uit van 3×3 centimeter en rondjes van ø 3 centimeter.
- Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegplakjes er mee.
- Bestrooi de vierkantjes met sesamzaadjes.
- Leg een walnoot op de rondjes.
- Leg de deegjes op de bakplaat met bakpapier en dek ze af met bakpapier.
- Zet het bakrooster boven de bladerdeegjes, om overmatig rijzen te voorkomen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de bladerdeeghapjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Forel-appelvulling
- Schil de appels en snijd in kleine blokjes brunoise.
- Snijd de gerookte forelfilets in kleine stukjes.
- Klop de slagroom lobbig en voeg wat mierikswortelpasta naar smaak toe. (Let op: het heeft een sterke smaak, dus doe het beetje bij beetje)
- Voeg de appel en forel toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.
- Werk af met wat dille.
Vijgen-gorgonzola vulling
- Was de vijgen en snijd ze in kleine stukjes brunoise.
- Karameliseer de kristalsuiker in een pan en voeg de vijgen toe.
- Laat nog kort verder karameliseren en daarna afkoelen.
- Klop de mascarpone los en verbrokkel de gorgonzola erdoor. Meng goed.
- Voeg de afgekoelde vijgen toe en rasp er wat limoen overheen.
Opbouw
- Haal de bovenkant van de bladerdeeg vierkantjes en rondjes.
- Vul de vierkantjes met wat forel-appelvulling en leg het bovenkantje er weer op.
- Vul de rondjes met vijgen-gorgonzola vulling en leg ook daar het bovenkantje weer op.
- Serveer de gevulde hapjes in een cupcake papiertje.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren