E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Groen Geklede Garnaal

Worstenbroodjes zonder vlees? Jazeker! Deze worstenbroodjes zijn gevuld met garnalen, gember en verse kruiden. De zelfgemaakte, pittige dipsaus maakt het worstenbroodje nog lekkerder.

Dennis

Recept van
Dennis

Hartig
Brood
Goed te doen
(5) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gram bloem
  • 6 gram zout
  • 15 gram kristalsuiker
  • 4 gram gedroogde gist
  • 150 milliliter melk, lauwwarm
  • 30 gram ongezouten roomboter, zacht
  • 1 ei
  • 8 gram matcha poeder
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Witte sesamzaadjes

Vulling

  • 300 gram gepelde, rauwe garnalen
  • 120 gram panko
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 centimeter verse gember
  • 3 lente-ui
  • 3 eetlepels verse, platte peterselie
  • 3 eetlepel basilicum
  • 1,5 eetlepel verse dille
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Dipsaus

  • 2 rode chilipepers
  • 3 teentjes knoflook
  • Sap van 4 limoenen
  • 2 theelepels limoenrasp
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels water
  • 2 theelepels geraspte gember

Bereidingswijze

groen geklede garnaal - worstenbroodjesVolgens Robèrt zijn dit Oeteldonkse worstenbroodjes. Deze broodjes hebben hun kikkergroene kleur te danken aan het matcha poeder dat aan het deeg is toegevoegd. Een goede bodem voor een middagje carnavallen!

Bakbenodigdheden

  • Kommen
  • Staande mixer met toebehoren
  • Theedoek
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Kwast
  • Steelpan

Voorbereiding voor de worstenbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Deeg

  • Doe de bloem, kristalsuiker, matcha poeder en het zout in een kom. 
  • Meng de gedroogde gist in de lauwwarme melk in een kom tot de gist is opgelost. 
  • Voeg het melkmengsel, ei en de boter toe aan het bloemmengsel. 
  • Kneed het mengsel in 5 tot 7 minuten tot een elastisch deeg. 
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg, op een warme plek, 1 uur rijzen.

Vulling

  • Snijd de knoflook, gember, lente-ui, platte peterselie, basilicum en dille fijn. 
  • Voeg de gepelde garnalen, panko en een snufje zout en peper toe aan het knoflookmengsel en meng dit goed door. 

Opbouw van de worstenbroodjes

  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  • Rol het deeg uit tot een ovaal van ongeveer 15 centimeter.
  • Verdeel de vulling in 8 porties en verdeel dit over het midden van het deeg.
  • Vouw het deeg over de vulling en druk de randen goed aan.
  • Leg de worstenbroodjes, met de naad naar beneden, op een beklede bakplaat.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met zwarte en witte sesamzaadjes.
  • Bak de worstenbroodjes gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.

Dipsaus

  • Breng de chilipepers, knoflook, limoensap, limoenrasp, kristalsuiker, geraspte gember en het water in een steelpan aan de kook. Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost.
  • Laat de saus 2 tot 3 minuten indikken.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de vissaus toe.
  • Laat de saus afkoelen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.