E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Glutenvrij brood: een makkelijk én zoet recept

Brood met ijs? Jawel! Voeg boekweitmeel, bakpoeder en een snufje zout toe en voilà: zoet, glutenvrij brood!

Brood
(92) reviews

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 milliliter ijs (smaak naar keuze)
  • 160 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snuf zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze glutenvrij brood

  • Vet een cakevorm in.
  • Laat het ijs smelten.
  • Spatel het meel door het gesmolten ijs en voeg het bakpoeder en een snufje zout toe.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak in circa 30-35 minuten gaar en goudbruin. En tadaa: daar is je glutenvrije brood.
  • Tip: lekker met zoet beleg.

Welk meel kunt je gebruiken om glutenvrij te bakken?

Er wordt geadviseerd om verschillende soorten meel met elkaar te combineren. Zo kan je variëren in de smaak en de structuur verbeteren. Je kan naar hartenlust bakken met: rijst, mais (maizena en polenta), teff, tapioca, soja, quinoa, boekweit, gierst, tapioca, sorghum. Maar ook buiten de gras- en granenfamilie zijn er opties. Zoals arrowroot, amaranth, aardappel, bonen, peulen- en notenmelen. De keuze is dus reuze. Meer lezen over glutenvrij bakken?

Bakkers klaar? Glutenvrij bakken maar!

Meer glutenvrij brood

Italiaanse wolkenbroodjes

 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.