Terug

Glutenvrij: Italiaanse wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes - ook bekend als oopsies. Brood zonder koolhydraten, mét een vleugje Italiaans temperament.

Makkelijk
(23) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 3 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Handmixer
  • Bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

  • Splits de eieren.
  • Mix met de handmixer de eiwitten tot er zachte pieken ontstaan.
  • Mix de dooiers met de ricotta, bakpoeder en Italiaanse kruiden romig met de mixer.
  • Spatel de eiwitten in 3 delen door het dooiermengsel.
  • Verdeel ongeveer 6 hoopjes van het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de wolkenbroodjes in circa 15-17 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.