E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Walnoten wonder

Granaatappelliefhebbers opgelet! Onder al deze granaatappelpitjes zit een overheerlijke walnotentaart verstopt. De taart is gevuld met nóg meer granaatappel, afgesmeerd met granaatappel botercrème en gedecoreerd met granaatappel macarons.

Pien

Recept van
Pien

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Walnotentaart

  • 900 gram ongezouten roomboter
  • 900 gram fijne kristalsuiker
  • 16 eieren
  • 900 gram patisseriebloem 
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 4 theelepels olijfolie
  • 200 milliliter volle melk
  • 2 theelepels zout
  • 14 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 400 gram walnoten

Zwitserse meringue botercrème

  • 1 granaatappel
  • 200 gram walnoten
  • 800 gram eiwit
  • 320 gram water
  • 1040 gram kristalsuiker
  • 1600 gram ongezouten roomboter
  • Rode kleurstof
  • Roze kleurstof

Macarons

  • 200 gram amandelpoeder
  • 200 gram poedersuiker
  • Rode kleurstof
  • Paarse kleurstof
  • Roze kleurstof
  • 150 gram eiwit
  • Snufje zout
  • 55 milliliter water
  • 200 gram fijne kristalsuiker

Granaatappelvulling 

  • 3 gelatineblaadjes
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • Rasp van 3 citroenen
  • 250 milliliter granaatappel compound
  • 4 eieren 
  • 6 eidooiers
  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram knettersuiker

Decoratie

  • 200 gram walnoten
  • 50 gram honing
  • Pitjes van 10 granaatappels
  • 1 verse granaatappel
  • 2 flesjes red velvet spray

Bereidingswijze

walnoten wonder - macarontaartDuizend bommen en granaatappels! Deze macarontaart is er voor de echte liefhebbers van granaatappels. Maar in combinatie met de walnoten en macarons zijn er in deze taart ook nog genoeg andere smaken te proeven.

Bakbenodigdheden

  • Steekring met een diameter van 22 centimeter
  • Steekring met een diameter van 17 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Siliconen spiraal bakvorm
  • Zeef
  • Steelpan
  • Spatel
  • Bakplaten
  • Rasp
  • IJswater
  • Satéprikkers 
  • Deegkrabber
  • Spuitzak met spuitmond 12 millimeter 
  • Spuitzak met spuitmond 10 millimeter 
  • Spuitzak met spuitmond 20 millimeter 
  • Bakpapier
  • Keukenthermometer
  • Suikerthermometer
  • 3 afknipbare constructie taartstokjes
  • Keukenweegschaal
  • Gouden taartkarton met een diameter van 17 centimeter
  • Gouden taartkarton met een diameter van 22 centimeter

Voorbereiding voor macarontaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed twee bakplaten met bakfolie.
  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.

Walnotentaart

  • Doe alle ingrediënten, behalve de walnoten, in een kom en meng goed door tot een luchtig beslag. 
  • Spatel vervolgens de walnoten door het beslag heen.
  • Verdeel het beslag over twee springvormen.
  • Bak de walnotencakes gaar in 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cakes uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden.

Macarons

  • Meng de amandelpoeder, poedersuiker, de helft van de eiwitten en de rode of roze kleurstof in een kom tot een egaal geheel.
  • Verwarm de suiker met het water in een steelpan tot 114 graden.
  • Klop de andere helft van de eiwitten met het zout vervolgens op.
  • Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij het opgeklopte eiwit als de suikersiroop een temperatuur heeft van 118 graden. blijf mixen tot het mengsel glanst en lauw aanvoelt.
  • Spatel een kwart van de opgeklopte eiwitten door het amandelmengsel tot een luchtig deeg. Herhaal dit tot alle eiwit is toegevoegd. 
  • Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje van 12 millimeter en spuit kleine rondjes op de bakplaat.
  • Laat de macarons 1 uur drogen. 
  • Bak de macarons gaar in 10 minuten op 150 graden, laat vervolgens een beetje lucht ontsnappen en bak de macarons dan nog eens 5 minuten.
  • Haal de macarons uit de oven en laat ze afkoelen tot de opbouw van de macarontaart.

Granaatappelvulling

  • Verwarm alle ingrediënten, behalve de gelatine en boter, in een steelpan tot 85 graden. 
  • Haal de steelpan van het vuur en roer dan de gelatineblaadjes en boter door het mengsel.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en laat het afkoelen in de koelkast tot de opbouw van de macarontaart.

Zwitserse meringue botercrème

  • Snijd de granaatappel doormidden en klop met een lepel alle pitjes eruit.
  • Hak de walnoten fijn en houd deze apart.
  • Klop de eiwitten op in een kom tot het volume is verdriedubbelt.
  • Verwarm de suiker met het water in een steelpan tot een temperatuur van 115 graden.
  • Schenk al kloppend de suikersiroop bij het eimengsel. 
  • Voeg beetje bij beetje, als het eimengsel is afgekoeld, de roomboter toe.
  • Bewaar de botercrème buiten de koelkast.

Opbouw van de macarontaart

  • Verdeel een laagje botercrème, honing en granaatappelvulling over de walnotencake.
  • Prik 3 houten stokjes in de walnotencake en plaats daar de kleinere cake bovenop.
  • Besmeer de buitenkant van de cake met botercrème en alle granaatappelpitjes. 
  • Leg de macarons op grootte en vul ze met de granaatappelvulling. Houd een klein rondje over voor de knettersuiker.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.