Terug

Haagsche slof

Aat

Recept van
Aat

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 450 gram speltmeel
  • 20 gram kaneel (gemalen)
  • 10 gram zout
  • 275 milliliter volle melk
  • 35 gram gembersiroop
  • 7 gram gedroogde gist
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram margarine

Vulling

  • 200 gram suikerklontjes

Bakken en garneren

  • 150 gram ongezouten boter
  • 10 gram kaneel (gemalen)
  • 30 gram poedersuiker
  • zeezout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een broodvorm in en bedek met bakpapier.

Deeg

  • Meng bloem, kaneel en zout samen in een mengkom.
  • Verwarm melk tot 20°C in een pannetje op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en roer de gembersiroop en gist er door.
  • Giet dit bij het meelmengsel en meng goed door, gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine of mixer.
  • Voeg boter en margarine toe en kneed ongeveer 5 minuten tot een egaal deeg.
  • Laat het suikerbrood op een warme plek rijzen tot dubbele grootte in ongeveer 30 minuten.

Vulling

  • Maal 150 gram van de suikerklontjes grof in een chopper.
  • Kneed dit samen met de overige suikerklontjes met de hand door het deeg.
  • Laat nogmaals 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Bakken en garneren

  • Hel het deeg over in de bakvorm.
  • Smelt 30 gram roomboter in een pannetje.
  • Smeer de bovenkant van het deeg in met roomboter en bak in de oven in 30 minuten gaar en bruin. Het brood is klaar zodra het hol klinkt als u op de bodem tikt.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Klop de overige roomboter los met wat zout.
  • Garneer het brood met kaneel en poedersuiker en serveer met de roomboter.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.