Terug

Happy birthday

Corina

Recept van
Corina

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Koek

  • 125 gram boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram golden syrup
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 390 gram patisserie bloem
  • 0.5 theelepel zout
  • 60 milliliter espresso (vers gezet)

Pudding

  • 750 milliliter volle melk
  • 150 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 67 gram custardpoeder
  • 3 eidooiers
  • snufje zout

Glazuur

  • 2 eiwitten
  • 450 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Biscuit

  • 5 eieren
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 70 gram patisserie bloem
  • 14 gram custardpoeder
  • 55 gram maïzena
  • 10 gram bakpoeder

Mokkacrème

  • 100 gram suiker
  • 300 gram zachte boter
  • 90 gram mokka-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Maak sjablonen voor het peperkoekenhuisje en de figuurtjes van papier of karton.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg een hoge vierkante taartvorm klaar en vet deze in.

Koek

  • Meng boter, suikers, stroop en kruiden romig met de keukenmachine met deeghaak op de laagste stand.
  • Voeg bloem, zout en koffie toe en mix tot een egaal en samenhangend deeg.
  • Rol plat en laat koud worden in de koeling.
  • Rol het deeg uit, eventueel tussen twee vellen bakpapier, tot een halve centimeter dik.
  • Snijd de vormen voor het huisje en de kerstfiguren met behulp van de sjablonen uit.
  • Bak de onderdelen in 20 tot 30 minuten bruin.
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten op de bakplaat liggen. Verplaats ze vervolgens naar een rooster om af te koelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.

Pudding

  • Houd 75 ml melk apart. Breng de rest van de melk met 75 gram suiker aan de kook.
  • Schraap het vanillestokje uit en voeg dit samen met het merg toe aan de melk.
  • Maak een papje van het restje melk en suiker, custardpoeder, eidooiers en zout.
  • Giet dit in de pan bij het warme melkmengsel en laat de pudding al roerend twee minuten doorkoken.
  • Dek goed af (om een vel te voorkomen) en laat afkoelen.

Glazuur

  • Klop in een kom de eiwitten schuimig.
  • Zeef de poedersuiker erboven en roer alles tot een dik, glad en glanzend mengsel.
  • Roer citroensap door het glazuur.

Biscuit

  • Breek eieren in een kom.
  • Voeg suiker toe en klop stevig tot een zeer luchtig schuim op de hoogste versnelling van een keukenmachine of mixer.
  • Zeef droge ingrediënten in een schone kom en meng goed samen.
  • Voeg dit toe aan het eimengsel en klop op de laagste versnelling tot een egaal deeg.
  • Giet het deeg in de bakvorm en strijk glad.
  • Bak in circa 25 minuten gaar.

Mokkacrème

  • Weeg 500 gram van de afgekoelde pudding af.
  • Klop met de mixer de suiker door de gele room.
  • Voeg vervolgens al kloppend een voor een roomboter en mokka toe.

Samenstellen

  • Snijd de cake horizontaal in drieën.
  • Bedek de onderste cakelaag met een laag mokkacrème. Bedek met een tweede plak cake en herhaal. Sluit af met de derde cakelaag.
  • Leg de cake op de serveerschaal.
  • Decoreer met overige mokkacrème.
  • Decoreer het huisje en de kerstfiguurtjes met glazuur.
  • Laat de suiker karamelliseren.
  • Bouw met behulp van de karamel het koekhuisje om de cake heen.
  • Zet ook de kerstfiguren bij het huisje neer met behulp van de karamel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.