E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hartige Roomtaartjes

De tartelettes van Chun zijn lekker romig. Hij heeft een variant met bloemkool en Parmezaanse kaas, een tartelette met courgettegelei en een taartje met roomkaasvulling.

Chun

Recept van
Chun

Hartig
Goed te doen
(16) reviews

Ingrediënten

Korstdeeg

  • 600 gram tarwebloem
  • 300 gram koude boter
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • snufje zout

Bloemkool panna cotta

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 150 milliliter melk
  • 150 milliliter slagroom
  • 4 gelatine blaadjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • gemalen nootmuskaat
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper (gemalen)
  • 1 bosje peterselie
  • 200 gram crème fraîche

Courgettegelei vulling

  • 0.5 witte ui
  • 0.5 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 milliliter water
  • 200 milliliter slagroom
  • 5 gelatine blaadjes
  • zwarte peper (gemalen)
  • 1 eetlepel olijfolie

Roomkaasvulling

  • 225 milliliter roomkaas
  • 175 gram mascarpone
  • 75 gram volle melk
  • 2 eieren
  • 100 gram jonge kaas
  • 40 gram boter
  • snufje zwarte peper (gemalen)

Afwerken

  • 5 takjes dille

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 15 tartelettes vormpjes van ø 8 centimeter
  • Blindbakbonen
  • Siliconen vorm halve bollen ø 7 centimeter
  • Bakplaat
  • Huishoudfolie
  • Spuitzakken
  • Glad spuitmondje
  • Staafmixer
  • Zeef

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water in aparte bakjes.
  • Zet water voor het deeg even in de vriezer.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Korstdeeg

  • Meng de tarwebloem en koude boter tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de eieren en het ijskoude water toe en mix het tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het weg voor minstens 30 minuten in de koeling.

Bloemkool panna cotta

  • Hak de bloemkool fijn.
  • Doe de melk, slagroom en de bloemkool in een pan en kook de bloemkool gaar.
  • Pureer de bloemkool met het vocht fijn.
  • Roer de Parmezaanse kaas rasp en de gelatine erdoor en laat smelten.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  • Verdeel de bloemkool panna cotta in de siliconen vorm en zet weg in de vriezer.
  • Roer de creme fraiche los en roer er wat gehakte fijne peterselie doorheen.

Courgettegelei vulling

  • Snijd de uien en knoflook fijn en de courgette in blokjes.
  • Fruit de ui en de knoflook glazig.
  • Doe de courgette blokjes erbij en roerbak 2 minuten.
  • Blus af met water en doe de groentebouillon erbij.
  • Kook de courgette helemaal gaar.
  • Pureer de courgette helemaal fijn.
  • Zeef de courgette vulling.
  • Roer de slagroom en de gelatineblaadjes door de courgette vulling.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Roomkaasvulling

  • Doe alle ingrediënten, behalve de peper, in een pan en kook tot vladikte.
  • Breng op smaak met de zwarte peper.
  • Doe de vulling in een spuitzak met rond spuitmondje.

Afwerken

  • Rol het korstdeeg uit tot een grote plak van 3 millimeter dik.
  • Steek er 15 rondjes van ø 10 centimeter uit.
  • Bekleed de tartelettes vormpjes met het korstdeeg.
  • Zet de vormpjes op de bakplaat met bakpapier.
  • Leg op elk deeg een bakpapiertje en daarop de blindbakbonen.
  • Bak de tartelettes 10 minuten op 210 graden.
  • Haal de tartelettes uit de oven en verwijder de blindbakbonen en het bakpapier.
  • Vul 5 tartelettes met de roomkaas vulling.
  • Doe de tartelettes terug in de oven en bak nog eens 20 minuten.
  • Laat de tartelettes afkoelen.
  • Vul 5 tartelettes met de courgette vulling.
  • Smeer een dun laag creme fraiche peterselie op de overige 5 tartelettes.
  • Haal de bloemkool-kaas panna cotta uit de vriezer en duw het uit de vorm.
  • Doe de bloemkool-kaas panna cotta op de creme fraiche

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.