Deze gelaagde muzikale cartoon cake is als een goeie hit op de radio: perfect in balans! Of zoals Robèrt zegt: “Alles proef je en dat eet zo lekker weg!”
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 3 bakplaten
- Springvormen
- Maatlepels
- Steelpan
- Rasp
- Zeef
- Deegschraper
- Suikerthermometer
- Oventhermometer
- Kommen
- Pannenlikkers
- Snijplank
- Bakpapier
- Garde
- Spuitzakken
- Kwast
- Fondant extruder
- Paletmes
- Scalpel
- Vershoudfolie
- Keukenweegschaal
Voorbereiding voor cartoon cake
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed de springvormen met bakpapier.
- Spray de springvormen in met bakspray.
Hazelnoot praliné
- Rooster de hazelnoten in de oven voor 10 minuten.
- Verwarm de suiker met het water in een steelpan tot 117 graden.
- Voeg de geroosterde hazelnoten toe en roer door tot de noten gekaramelliseerd zijn.
- Hak de hazelnoten vervolgens grof.
- Laat de hazelnoten afkoelen en maal ze fijn in een blender.
Mokka-extract
- Los de 1 zakje espresso oploskoffie op in het hete water.
- Voeg daar de basterdsuiker en de andere zakjes koffie aan toe.
Banketbakkersroom
- Breng 450 gram volle melk, 50 gram kristalsuiker en de vanille in een steelpan aan de kook.
- Meng de overgebleven melk en suiker met de eidooiers, custardpoeder en het zout goed door in een kom.
- Giet een klein beetje van de warme melk bij het eidooiermengsel.
- Giet het eidooiermengsel bij de warme melk en meng dit goed door.
- Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast tot de opbouw van de cartoon cake.
Hazelnoot praliné ganache
- Breng de slagroom, suiker en de volle melk in een steelpan aan de kook.
- Roer hier de chocolade en 75 gram van de zelfgemaakte hazelnoot praliné doorheen.
- Snijd de boter in stukjes, voeg dit toe en meng het goed door.
- Laat de hazelnoot praliné ganache afkoelen in de koelkast tot de opbouw van de cartoon cake.
Cartoon cake Joconde biscuit
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 230 graden.
- Zeef de maïzena, bloem en hazelnootmeel boven een kom.
- Klop de eieren met 206 gram kristalsuiker op tot een stevig schuim.
- Klop de eiwitten met de overgebleven suiker op tot een stevige meringue.
- Spatel de droge ingrediënten door het stevige schuim.
- Spatel dan voorzichtig de meringue door het beslag.
- Smelt de boter en roer het voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over een bakplaat en strijk dit glad.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 graden.
- Bak het biscuit gaar in 8 tot 12 minuten.
- Haal het biscuit uit de oven en laat het ondersteboven afkoelen.
Botercrème
- Meng de suiker met de banketbakkersroom goed door.
- Roer vervolgens de boter er doorheen om een botercrème te maken.
Mokkacrème
- Meng de botercrème met de hazelnoot praliné en mokka-extract goed door.
- Laat de mokkacrème afkoelen in de koelkast.
Opbouw van de cartoon cake
- Snijd elke cake in stukken van 12 centimeter.
- Bouw de taart op, besmeer de lagen om en om met mokkacrème en hazelnoot praliné ganache.
- Verdeel de grof gehakte hazelnoten over de lagen met hazelnoot praliné ganache en verdeel sinaasappelrasp over de lagen met mokkacrème.
- Smeer de taart of met een laagje mokkacrème en zet de taart in de koelkast.
- Snijd het fondant uit, gebruik hiervoor een scalpel.
- Breng details aan met dunnen lijnen zwart fondant.
- Plak het fondant op de taart met eetbare lijm.
- Beplak een rietje met zwart fondant, gebruik deze als antenne en steek die in een hoek van de cartoon cake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.